Για ακόμη μία φορά ο Jose Serrano έχει τη χαρά να συνεργαστεί με τη Sara Baras, την κορυφαία χορεύτρια φλαμένκο, η οποία έρχεται στην Αθήνα, με τη νέα της παράσταση Shadows. Ο Jose Serrano ένας εξέχοντας καλλιτέχνης με διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα, χορογραφεί ο ίδιος τη συμμετοχή του στην παράσταση, αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη και την ιδιαίτερη συνεργασία που έχει με τη Sara Baras.

Ο Jose Serrano, xορευτής και χορογράφος, γεννήθηκε στην Κόρδοβα το 1971 και υπήρξε μαθητής του Antonio Mondéjar. Σε ηλικία 13 ετών πήγε στη Σεβίλλη για να ξεκινήσει την καριέρα του. Πήρε μέρος σε διάφορες παραστάσεις ανά τον κόσμο ως χορευτής και χορογράφος.

Στο μπαλέτο της Sara Baras εμφανίστηκε το 2000 ως guest artist, στο οποίο συμμετέχει μέχρι σήμερα, ερμηνεύοντας και κάνοντας χορογραφίες για ρόλους όπως του Felipe el Hermoso στο “Juana la loca” (2000), του Don Pedro de Sotomayor στο “Mariana Pineda”(2002), του ταυρομάχου στην “Carmen” (2007) και άλλους. Έκανε τις χορογραφίες για όλες του τις συμμετοχές στα “Sueños” (2001), “Sabores” (2007) “Esencia”(2009)” και “Voces” (2014). Το 2005 ερμήνευσε και έκανε χορογραφίες μαζί με τη Sara Baras για το “Asturias” στην ταινία “Iberia“ του Carlos Saura. Το 2009 συνεργάστηκε με τη Baras στο “Pasión” της Luz Casal, στα τραγούδια ”Historias de un amor” and “Con mil desengaños”.

To 2018 ο Jose Serrano και η Sara Baras συνεργάζονται στο ξεχωριστό Shadows, μία παράσταση – ταξίδι με σκοπό να φανερώσει τις σκιές ως μία μορφή ανάμνησης της γενναιοδωρίας και της αγάπης, ή όπως λέει ο ίδιος ο Jose Serrano, μια παράσταση που θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους.


Ξεκινήσατε το χορό από μικρό παιδί. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε αυτό το δρόμο;

Η δυνατότητα να φτάσω στις καρδιές όσων έρχονται να με δουν.

Τι είδους προσωπικές θυσίες έχει χρειαστεί να κάνετε για να φτάσετε ως εδώ;

Να αφήσω την οικογένειά μου και τις ρίζες μου, έπρεπε να πάω στη Μαδρίτη.

Αν μπορούσατε να ορίσετε το flamenco με 3 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Ελευθερία, Πάθος και Καρδιά.

Κατά τη γνώμη σας, τι είναι αυτό που έχει κάνει τη Sara Baras την κορυφαία χορεύτρια flamenco παγκοσμίως, πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της;

Η επιμονή της να υπερασπίζεται το φλαμένκο χωρίς προσωπεία και χωρίς ανταλλάγματα.

Τι να περιμένει να αποκομίσει το κοινό της Αθήνας από την παράσταση Shadows;

Ευτυχία… Θα είστε πιο ευτυχισμένοι όταν τελειώσει το σόου.

Η παράσταση που θα δούμε, παίζει μεταξύ φωτός και σκιάς. Σε ένα μεταφορικό επίπεδο, ποιες είναι οι σκιές που υπάρχουν μέσα μας και για τις οποίες μπορεί να μιλάει;

Το “Shadows” (Σκιες) είναι μία παράσταση βασισμένη στην ιδιοφυία που συνοδεύει την Sara Baras από τότε που δημιούργησε την ομάδα της το 1998 για την παράσταση “Sensaciones” (Αισθήσεις), είναι η δική της Farruca (ρυθμός και είδος χορού φλαμένκο που καθιέρωσε την Baras). Είναι ένα ταξίδι με σκοπό να φανερώσει τις σκιές ως μία μορφή ανάμνησης της γενναιοδωρίας και της αγάπης.

Υπάρχει χώρος για συναίσθημα την ώρα που χορεύετε ή αυτό ανήκει μονάχα στο κοινό και ο καλλιτέχνης είναι στρατιωτικά προσηλωμένος σε αυτό που ερμηνεύει;

Φυσικά! Δεν υπάρχει περίπτωση να χορεύω χωρίς συναίσθημα. Είναι η μοναδική οδός για να φτάσω στο κοινό. Να χορεύεις χωρίς συναίσθημα είναι κάτι ψεύτικο…και θα έλεγα σε όποιον το κάνει, να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

Μετά το Shadows, ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Ακόμα δεν θέλω να ξέρω. Η καρδιά μου είναι στις Sombras. Θα έρθει και η στιγμή για να σκεφτώ το μέλλον.


Διαβάστε επίσης:

Sara Baras: Η κορυφαία χορεύτρια Flamenco στο Ηρώδειο