Δημιουργίες του διακοσμητή Τζεφ Λίθαμ, γνωστού για το έργο του στο Four Seasons Hotel George V, στο Παρίσι, στο Four Seasons Hotel Philadelphia και στο Four Seasons Hotel Los Angeles στο Μπέβερλι Χιλς, καθώς και για τη συνεργασία του με διάσημες πελάτισσες όπως η Ντόλι Πάρτον, η Τίνα Τέρνερ, η Σερ, η Όπρα Γουίνφρεϊ είχαν αρχικά προγραμματιστεί να παρουσιαστούν το 2020, αλλά με την έναρξη της πανδημίας η διοργάνωση τερματίστηκε γρήγορα.

Ο Τζεφ Λίθαμ επανασχεδίασε την έκθεση ορχιδέας στο Θερμοκήπιο Ίνιντ Χάουπτ, όπου οι επισκέπτες αντικρίζουν ένα γλυπτό από κατακερματισμένους καθρέφτες που μοιάζουν με το εσωτερικό καλειδοσκοπίου με συνθέσεις από ορχιδέες σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κίτρινου, του ροζ και του κόκκινου μέσα και γύρω του.

Οι ορχιδέες οδηγούν τους επισκέπτες σε κλίμα τροπικού δάσους, σκαρφαλώνουν σε δέντρα και αιωρούνται από κλαδιά, μέσα σε στοές από γυαλί και στο αίθριο με τους φοίνικες, όπου καταλήγουν σε ένα κρεσέντο ανθέων που κρέμονται από την οροφή.

Χιλιάδες ορχιδέες κάθε ευφάνταστου σχήματος και χρώματος, ακόμη και τιρκουάζ παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάστηκε επίσημα στις 26 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως την 1η Μαΐου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα επαναφέρω το Καλειδοσκόπιο στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης το 2022 – όταν κοιτάζετε ένα καλειδοσκόπιο, η θέα δεν είναι ποτέ η ίδια» ανέφερε ο Τζεφ Λίθαμ σε δήλωσή του. «Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν την ομορφιά των ορχιδέων και θα δουν το Θερμοκήπιο του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης με νέους συναρπαστικούς τρόπους» τόνισε.

«Δεν είμαι απλά ένας σχεδιαστής που δουλεύει με λουλούδια-αγαπώ την τέχνη, μου αρέσει η δημιουργία, η ζωγραφική, η γλυπτική» έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ