Ο Ianosπαρουσιάζει τον κορυφαίο μουσικό της τζαζ Πέτρο Κλαμπάνη, ο οποίος θα δώσει μια συναυλία μαζί με τον Jean Michel Pilc, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, στις21.30.

 

Συνθέσεις που φλερτάρουν με τη Νεοϋορκέζικη τζαζ, αντλούν την ευαισθησία τους από την κλασική μουσική και το Ρομαντισμό, και φέρουν τη νοσταλγία της παραδοσιακής μουσικής των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, θα συνοδεύσουν την επιστροφή μας στην πόλη, σε μία από τις πρώτες φθινοπωρινές συναυλίες του Ιανού, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 21:30.

Ο πιανίστας και συνθέτης Jean-Michel Pilc, μια μουσική ιδιοφυία, με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος, συναυλίες σε όλο τον κόσμο, σπουδαίες συνεργασίες και κριτικές που τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους αυτοσχεδιαστές της διεθνούς τζαζ σκηνής, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής του περιοδείας, καλεσμένος του φίλου και συνεργάτη του Πέτρου Κλαμπάνη, κοντραμπασίστα και συνθέτη, του οποίου το ντεμπούτο έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές. Μαζί, θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις και ευφάνταστες ενορχηστρώσεις σε δημοφιλή τζαζ κομμάτια, ενώ μέρος του προγράμματος θα αποτελέσουν νέες συνθέσεις του Πέτρου Κλαμπάνη, που θα ηχογραφηθούν στη Νέα Υόρκη, λίγες μόλις μέρες μετά τη συναυλία στην Αθήνα.

Πριν τη συναυλία τους στην Αθήνα θα εμφανισθούν επίσης στη Ζάκυνθο (29 Αυγούστου, Λόφος του Στράνη) και στο πλαίσιο του Tinos Jazz Festival (31 Αυγούστου, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού).