Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, ο κύκλος συναυλιών Jazzét on Classical υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίου, παρουσιάζει στο Jazzét Music Hall, την συναυλία “Songs of Innocence and of Experience” έργα για βιολί και πιάνο των Mozart, Schubert, Kraus, C.P.E Bach με τους Βασίλη Σούκα στο βιολί και Σεβαστιανό Μοτορίνο στο πιάνο.

Μια συναυλία με σονάτες για βιολί και πιάνο αντιπροσωπευτικές της κλασικής και πρώιμης ρομαντικής μουσικής. Στην συναυλία θα ακουστεί η γνωστή σονάτα του Μότσαρτ σε μι ελάσσονα – το μόνο έργο που έγραψε σε αυτήν την τονικότητα. Μαζί με αυτήν η δεύτερη σονατίνα του Σούμπερτ, επίσης πολύ γνωστό έργο που σε παρασύρει στον λυρισμό του συνθέτη. H σονάτα σε Ρε μείζονα του Κράους, ενός άγνωστου σχετικά συνθέτη, αναδεικνύει όλο το βάθος της συνθετικής του δημιουργικότητας. Σίγουρα ένας συνθέτης που αξίζει περισσότερη προσοχή. Τέλος το κομψό και κάπως ασυνήθιστο Αριόζο του Κ.Φ.Ε. Μπαχ.

Ο τίτλος της συναυλίας προέρχεται από την ομώνυμη συλλογή ποιημάτων του W. Blake, του οποίου το έργο εκτός από σύγχρονο χρονολογικά των έργων αυτών, θεωρούμε ότι μοιράζεται και την αισθητική και την ματιά της μουσικής.

Ο Βασίλης Σούκας είναι μόνιμο μέλος τής Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2017 και ιδρυτικό μέλος τού “Aenaon Quartet” τής ΚΟΑ. Το 2016 ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές (Bachelor) στην Ακαδημία Sibelius τού Πανεπιστημίου Τεχνών τού Ελσίνκι στη Φινλανδία. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεργαζόμενος με γνωστά σύνολα όπως: Kirkkonummi Chamber Music Orchestra (Φινλανδία) και Sinfonieta Lentua (Φινλανδία/Ρωσία), Helsinki Baroque Orchestra, Jean Sibelius Orchestra και Helsinki Symfonietta.

Ο Σεβαστιανός Μοτορίνος ειδικεύεται στα ιστορικά πληκτροφόρα όργανα. Το 2020 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ το 2022 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ωδείου της Ουτρέχτης. Εμφανίζεται συχνά σε συναυλίες σε Ελλάδα και Ολλανδία. Το 2023 ίδρυσε την μπαρόκ ορχήστρα Camerata Utricia.