Το ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας του Θοδωρή Θεοδωρούδη περιλαμβάνει έργα συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα, μεταξύ άλλων J. Turina, R. Dyens, N. Dangelo, R. Gerhard, Θ. Θεοδωρούδη κ.ά.

Ο Θοδωρής Θεοδωρούδης (2000) σπούδασε κιθάρα με την Έλενα Παπανδρέου από την ηλικία των 8 ετών, απέκτησε το δίπλωμα κιθάρας το 2017 στο Ωδείο Ωρίων και παράλληλα τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στη σύνθεση (τάξη Ηλία Νικολαΐδη). Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κιθάρας ως ενεργό μέλος με καταξιωμένους σολίστ, όπως: Oscar Ghiglia, Roland Dyens, Gabriel Bianco, Marco Tamayo, Suzanna Prieto, Jerry Willard, Ευάγγελο Ασημακόπουλο και Αλέξη Μουζουράκη.

Έχει αποσπάσει 15 βραβεία, σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας, εκ των οποίων 8 πρώτα. Μερικά από τα σημαντικότερα είναι: • 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Nikita Koshkin για νέους κιθαριστές (2021) • 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Πάτρας (2019) • 2ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Αμβέρσας του Βελγίου (2021) • 2ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Incontri Chitarristici di Gargnano της Ιταλίας (2017).

Παράλληλα με την κιθάρα, έχει διακριθεί και στους παρακάτω διαγωνισμούς σύνθεσης: • An Art Artistry (Ελλάδα 2017), με το έργο “The Sky Wasn’t” για σόλο κιθάρα • Dutch Guitar Foundation (Ολλανδία 2022), με το έργο “Images from a Sea” για σόλο κιθάρα • 9ος διαγωνισμός σύνθεσης “Δημήτρης Δραγατάκης (Ελλάδα 2022), με το έργο του “The Chase” για σόλο βιόλα (3ο βραβείο).

Συνθέσεις του έχουν εκτελέσει καταξιωμένοι σολίστ όπως η Kristina Varlid, η Emilie Fend, ο Φώτης Κουτσοθόδωρος, η Σμαρώ Γρηγοριάδου (κιθάρα), ο Δημήτρης Δημάκης (ακκορντεόν), η Λευκή Κολοβού (τσέλο), η Patricia Arenas Menendez (πιάνο), το κουαρτέτο εγχόρδων L’Anima κ.ά.

Έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές ελληνικές πόλεις μεταξύ των οποίων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χαλκίδα και τα Χανιά, στα πλαίσια φεστιβάλ κιθάρας όπως αυτό της Πάτρας (2017 & 2022), των Γιορτών Κιθάρας (2018 & 2019) και του Παλαιού Φαλήρου (2018). Επελέγη από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχει σε συναυλία του κύκλου συναυλιών ”Τα Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2019. Τέλος, συμμετείχε, μαζί με άλλους νέους κιθαριστές, σε συναυλία στα πλαίσια του Art Campus στην αίθουσα ”Δημήτρης Μητρόπουλος” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Νοέμβριο του 2019.