Συνεχίζοντας μια συναρπαστική πορεία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου και μεγάλης ανταπόκρισης από το μουσικόφιλο κοινό, το τριήμερο της τζαζ με τίτλο «Jazz+Πράξεις» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, μεταμορφώνει την Πάτρα σε τόπο συνάντησης και δημιουργικού γόνιμου διαλόγου και επιφυλάσσει τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού μια ανεπανάληπτη γιορτή της τζαζ.

Ο ειδυλλιακός χώρος του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα είναι το επίκεντρο όσων συναρπαστικών συντελεστούν με ούριο τζαζ άνεμο την Πέμπτη 7, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου.

Τέσσερα κορυφαία σχήματα θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη άποψη από διαφορετική κάθε φορά εκκίνηση και οπτική. Επτά διάσημοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό και έξι μουσικοί υψηλού καλλιτεχνικού διαμετρήματος από την Ελλάδα θα φωτίσουν ποικίλες περιοχές του είδους από την κλασική τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό με παραδοσιακές επιρροές έως την σύγχρονη ευρωπαϊκή αλλά και την spiritual τζαζ.

Η αμεσότητα, ο αυθορμητισμός, η μαγεία της ζωντανής εμφάνισης και βέβαια η υψηλή δεξιοτεχνία όλων των μουσικών που συγκεντρώνονται εδώ, αποτελούν αρετές που θα αποζημιώσουν με το παραπάνω και τον πιο απαιτητικό ακροατή της τζαζ και όχι μόνο, αφού η μουσική γεμάτη χρώματα, αισθήσεις, ρυθμούς και μελωδίες δίνει τα διαπιστευτήρια της στις συναρπαστικές συναντήσεις του τριημέρου.

Εκτός των μεγάλων διεθνών συμμετοχών (Michael Wollny, Vincent Peirani, Nat Birchall Quartet, Shai Maestro), του εξαιρετικού καινοτόμου ντουέτου των Μιχάλη Σιγανίδη και Χάρη Λαμπράκη και του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και κοντραμπασίστα Πέτρου Κλαμπάνη, που δραστηριοποιείται μουσικά με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, υπογραμμίζεται και η τοπική μουσική δημιουργία με τη συμμετοχή πέντε εκλεκτών μουσικών, που η δραστηριότητά τους έχει άρρηκτα συνδεθεί με την Πάτρα.

Πρόκειται για το Κουαρτέτο εγχόρδων αποτελούμενο από τους Γιάννη Μαυρίδη (βιολί), Νίκο Μαυρίδη (βιολί), Ρόμπερτ Σμαγκούλοφ (βιόλα) που έχουν έδρα την Πάτρα και Αλέξανδρο Μποτίνη (τσέλο) που στο παρελθόν είχε έντονη παρουσία στην πόλη μας και σήμερα συμμετέχει με συνεργασίες του σε πλήθος δραστηριότητες στην Αθήνα (και οι τέσσερις με γνωστή την αναφορά τους στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών) και για την Πατρινή Ελευθερία Δαουλτζή (κανονάκι). Οι πέντε αυτοί μουσικοί θα συμπράξουν με τον Πέτρο Κλαμπάνη, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και τον κορυφαίο Ισραηλίτη με έδρα τη Νέα Υόρκη, διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα και συνθέτη Shai Maestro σε μια ειδική παραγωγή του Jazz+Πράξεις 2018 στην πρώτη συναυλία του τριημέρου, που θα παρουσιάσουν συνθέσεις των Πέτρου Κλαμπάνη και Shai Maestro.

Είναι η πρώτη φορά στο τριήμερο που και στις τρεις βραδιές του συμμετέχουν σπουδαία ξένα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος της τζαζ προσδίδοντας διεθνή ακτινοβολία στον θεσμό.


Το πρόγραμμα του «Jazz+Πράξεις 2018»

Πέμπτη 7 Ιουνίου, ώρα 21.30

Petros Klampanis Group – Αποκλειστική εμφάνιση στην Ελλάδα- Παραγωγή Jazz+Πράξεις
-Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο)
-Shai Maestro (πιάνο)
-Κουαρτέτο Εγχόρδων (Γιάννης Μαυρίδης – βιολί, Νίκος Μαυρίδης – βιολί, Ρόμπερτ Σμαγκούλοφ – βιόλα, Αλέξανδρος Μποτίνης – τσέλο)
-Ελευθερία Δαουλτζή (κανονάκι)

Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 21.30

Michael Wollny (πιάνο) – Vincent Peirani (ακορντεόν) – Αποκλειστική εμφάνιση στην Ελλάδα
Mε την υποστήριξη του Goethe Zentrum Patras

Σάββατο 9 Ιουνίου, ώρα 21.00

-The HusBand (Μιχάλης Σιγανίδης – Χάρης Λαμπράκης
-Nat Birchall Quartet – Αποκλειστική εμφάνιση στην Ελλάδα


Φωτογραφία: Ο Michael Wollny και ο Vincent Peirani, δύο από τα μεγάλα ξένα ονόματα, οι οποίοι θα εμφανιστούν τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, την Παρασκευή 8 Ιουνίου