Το Athens House of Photography έχει την τιμή να παρουσιάσει την έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό λεύκωμα του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο ˝JAZZ MOMENTS˝ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής.

Επιμέλεια έκθεσης: Τζένη Λυκουρέζου.

O Ανδρέας Ζαχαράτος προσεγγίζει την ελληνική & διεθνή τζαζ σκηνή αιχμαλωτίζοντας στιγμές που βρίσκεται διάχυτο το συναίσθημα και ο δυναμισμός της τζαζ μουσικής. Κάθε νότα μεταφράζεται σε κλικ και κάθε ακουστικό συναίσθημα σε μία φωτογραφική σύνθεση.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1961,σπούδασε photography & cinematography στην σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε με άριστα το 1983.Εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας από  1985 έως σήμερα σε κινηματογράφο και τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε).  Από το 1993 έχει πραγματοποιήσει  δεκαοκτώ ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας. Έχει εκδώσει ένα φωτογραφικό λεύκωμα ‘’ΜΑΝΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ & ΧΡΟΝΟ’’. Έχει βραβευτεί σε φωτογραφικούς  διαγωνισμούς σε Ελλάδα & Ευρώπη. Έχει συμμετάσχει ως Διευθυντής Φωτογραφίας  ταινιών τεκμηρίωσης  σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει διδάξει επί σειρά ετών (βασικές αρχές Φωτογραφίας, εικονοληψία, αισθητική εικόνας, Διεύθυνση φωτογραφία κιν/φου & τηλεόρασης ) σε κρατικά και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ στον κλάδο Μ.Μ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα για το φωτογραφικό λεύκωμα εδώ: Jazz Moments – Ανδρέας Ζαχαράτος