Για τρίτη χρονιά στον επιτυχημένο κύκλο Jazz Masters στο Παλλάς, η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζει τον Νοέμβριο τον Branford Marsalis, τους Bela Fleck & The original Flecktones μαζί με τους Corea και τους Clarke + White σε μια διπλή συναυλία – την οποία ιδιαιτέρως σας επισημαίνουμε – και τον Kurt Elling.

Ο κύκλος ξεκινά στις 3 του Νοέμβρη με τον Branford Marsalis, τον μεγαλύτερο των αδελφών Marsalis και μία τεράστια μουσική προσωπικότητα της σύγχρονης εποχής και της τζαζ, με 3 Grammy στο ενεργητικό  του ως συνθέτης και σαξοφωνίστας. Ο Branford Marsalis με το συναρπαστικό κουαρτέτο του επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Αθήνα και στο θέατρο Παλλάς στις 3 Νοεμβρίου 2009 σε μία μοναδική παράσταση. 

Στις 9 Νοεμβρίου έχουμε δύο συναυλίες, η μία των Bela Fleck & The original Flecktones feat. Victor Lamont Wooten, Futureman & Howard Levy, και η άλλη των Corea και των Clarke + White.

O Bela Fleck από πολλούς θεωρείται ως ο σπουδαιότερος βιρτουόζος του banjo παγκοσμίως, αλλά ο Fleck δεν είναι απλά και μόνο αυτό. Ο πολυτάλαντος μουσικός επαναπροσδιόρισε την εικόνα και τον ήχο του οργάνου αυτού, διαπερνώντας με την πορεία του όλο το φάσμα και εύρος της μουσικής.

Ο Bela Fleck και οι Flecktones είναι από τα πλέον ευρηματικά και πολυβραβευμένα σχήματα της σύγχρονης εποχής και στην πρώτη τους επίσκεψη στη χώρα μας στις 9 Νοεμβρίου 2009 στο θέατρο «Παλλάς», θα συναντήσουν τον Chick Corea, τον Stanley Clarke & τον Lenny White με τους οποίους πολλές φορές συνεργάστηκαν, σε ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά  δεδομένα double–bill, μία διπλή συναυλία μαμούθ με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς η τελευταίοι αποτελούν τη «Δύναμη των Τριών»!

Τέλος, στις 16 Νοεμβρίου στη σκηνή θα ανέβει ο Kurt Elling, ένας κορυφαίος ερμηνευτής της τζαζ, που έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα! Ο Kurt Elling  και το υπέροχο τρίο του με τον master τενόρο σαξοφωνίστα Ernie Watts θα μας δείξει στο Παλλάς πώς αλλάζει– σύμφωνα με γραπτά κορυφαίας αγγλικής εφημερίδας – «στο μέσο ακροατή το τρόπο, τον σκοπό και τη διάσταση που αντιλαμβάνεται στην τζαζ ερμηνεία»!