Ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή, η σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Jazz Διαχρονίες, σκιαγραφεί τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερης αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο, προτείνοντας παλιούς και νέους ήχους, funk και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα.

Το Σάββατο 09/09, στις 21.00, ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες της γενιάς του, ο Αμερικανός Craig Handy, με πολλές συνεργασίες και συμμετοχές στο ενεργητικό του, συναντά έναν από τους πιο γνωστούς Έλληνες σαξοφωνίστες, τον Γιάννη Κασέτα, στα Πανοραμικά Σκαλιά. Ο Γιάννης Κασέτας έχει κυκλοφορήσει 5 προσωπικά άλμπουμ, με τελευταίο το Northern Light, στο οποίο συμμετέχει και ο Craig Handy.

Μία μέρα μετά, την Κυριακή 10/09, στις 21.00, θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στο μουσικό σύμπαν του Theo Kapilidis Quartet, ξανά στα Πανοραμικά Σκαλιά. Ο Θεόδωρος Καπηλίδης, κιθαρίστας και συνθέτης της τζαζ μαζί με το κουαρτέτο του, στο οποίο συμμετέχουν οι Florian Egli, Raphael Walser και Maxime Paratte, θα μας μεταφέρει στο μουσικό του κόσμο, που συνδυάζει όλη την πολύχρωμη γκάμα και εννοιολογική αφθονία των παραδοσιακών Hardbopjazz και Souljazz.