Οι Southern Alliance έρχονται στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ),για να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο τζαζ μελωδίες και κλασική μουσική, στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Jazz Chronicles.

Από το καλοκαίρι του 2018 ο σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας και η Νοτιοαφρικανή πιανίστα Menanto Chamberlain δημιουργούν ευφάνταστους ήχους παντρεύοντας τον ζωηρό ρυθμό της τζαζ με την πειθαρχημένη ηρεμία της κλασικής μουσικής. Επιλέγουν έργα των Mozart, Beethoven, Debussy, Satie, Gershwin και άλλων συνθετών, παρουσιάζοντάς τα σε νέες εναρμονίσεις, συχνά βασισμένες στον αυτοσχεδιασμό αλλά πάντα με σεβασμό στην πρωτότυπη μελωδική ανάπτυξη των έργων. Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται επίσης και προσωπικές συνθέσεις των μελών του σχήματος, στο ύφος και την αισθητική που χαρακτηρίζουν τη μίξη της τζαζ με την κλασική μουσική.

Southern Alliance

Ένας ιδιαίτερα δραστήριος μουσικός στο πλαίσιο της ελληνικής τζαζ σκηνής, ο Γιάννης Κασέτας έχει κυκλοφορήσει συνολικά πέντε άλμπουμ από το 2007. Η Menanto Chamberlain έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα της Ναμίμπια σε σημαντικά φεστιβάλ της χώρας και έχει βραβευτεί με το «Loft Gallery Trophy for Music and Arts».

Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ, που πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), τους Southern Alliance θα συνοδεύσουν επί σκηνής η Λουκία Παλαιολόγου στα φωνητικά και ο Γιάννης Παπαγιαννούλης στα κρουστά.

Συντελεστές:

Γιάννης Κασέτας, σαξόφωνο
Menanto Chamberlain, πιάνο
Λουκία Παλαιολόγου, φωνή
Γιάννης Παπαγιαννούλης, κρουστά

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).