Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ θα διαμορφωθεί στο ύφος συναυλίας μουσικής δωματίου, που χαρακτηρίζεται από την εγγύτητα κοινού και μουσικών, και θα υποδεχθεί τον Πέτρο Κλαμπάνη, ο οποίος θα παρουσιάσει δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, καθώς και covers αγαπημένων του κομματιών – από τζαζ και indie έως ελληνική παραδοσιακή μουσική – με τη συνοδεία ενός σεξτέτου εγχόρδων.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και επηρεάστηκε τόσο από τη μεσογειακή όσο και από τη βαλκανική μουσική. Μετά τις σπουδές του στη μουσική σε Αθήνα και Άμστερνταμ, συνέχισε την πορεία του στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Όλες οι παραπάνω επιρροές συνδυάζονται στη μουσική του με αναπάντεχους τρόπους.

Εκτός από τους ιστορικούς χώρους του Carnegie Hall, του Lincoln Center και του Kennedy Center στην Ουάσιγκτον, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα διεθνούς φήμης North Sea Jazz Festival, Palatia Jazz Festival, Jazzahead, και XJazz.

Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα “Καλύτερος Τζαζ Καλλιτέχνης” από το jazzonline.gr και ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα τζαζ άλμπουμ στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR). Το 2017 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, το οποίο βραβεύτηκε σαν το καλύτερο άλμπουμ live performance στα 16α Ανεξάρτητα Μουσικά Βραβεία και έτυχε θερμής αποδοχής από τον αμερικανικό τύπο, ενώ συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα τζαζ άλμπουμ για το 2017 από το περιοδικό Downbeat και ανακηρύχθηκε άλμπουμ της εβδομάδας στους γαλλικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς TSF και FIP. Τον επερχόμενο χειμώνα αναμένεται η κυκλοφορία του τέταρτου προσωπικού του δίσκου.

Στη συναυλία του στον Φάρο θα τον συνοδεύσουν οι:

Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί
Migen Selmani, βιολί
Χαράλαμπος Καρασαββίδης, βιολί
Arjona Mucaj, βιόλα
Κατερίνα Τζίτζου, βιόλα
Μαρίνα Κολοβού, βιολοντσέλο

Special guest / φωνητικά: Κατερίνα Ντούσκα


Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα