Κυριακή βράδυ, ο δρόμος μας έβγαλε στο γνωστό στενό του Six D.O.G.S. Μία αναμενόμενη συναυλία για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος ήταν η εμφάνιση, ύστερα από αρκετό καιρό, στην Αθήνα των Θεσσαλονικιών Jane Doe και η παρουσίαση νέων κομματιών από τον δεύτερο δίσκο που ετοιμάζουν οι ατμοσφαιρικοί Playground Theory.

Από τον Μιχάλη Χρυσό


Ο κόσμος αρκετός και με όμορφη διάθεση. Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Playground Theory. Παρατεταγμένα μπροστά μας δύο σέτ από πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο, ντράμς και κρουστά. Το μήνυμα ελήφθη από τις πρώτες νότες. Η αθηναική μπάντα ήταν έτοιμη να απλώσει στα αυτιά μας τις ατμόσφαιρες που δημιουργεί με περίτεχνο τρόπο και η απόδοση τους απο την ταιριαστή φωνή της κυρίας της μπάντας ήταν ιδανική.

Κάθως η επιλογή των κομματιών ξεδιπλωνόταν μας άφησαν θετικές εντυπώσεις οι ανατολίτικες αναφορές της μπάντας στις αρμονίες και τις μελωδικές γραμμές. Ακούσαμε κρουστά ακόμα και τουμπελέκι απο μια dream pop μπάντα, πράγμα ιδιαίτερα ξεχωριστό για το είδος που αντιπροσωπεύει το γκρούπ. Το μόνο που μας έλειψε ήταν η ένταση της κιθάρας και η παρουσία της δύναμής της στα αυτιά μας.

Την σκυτάλη πήραν οι Jane Doe, με τον βόρειο αέρα που τους γέννησε να καταλαμβάνει το χώρο. Τσαμπουκαλίδικες κιθάρες που σου έκοβαν την ανάσα. Ένταση, εκπληκτικοί ρυθμοί και μια φωνή που σε μαγνήτιζε. Εμφανείς οι αναφορές σε μουσικά είδη που αγαπήσαμε δοσμένες με μια φρέσκια και δυνατή ερμηνεία. Οι Τρύπες και όλο το ρόκ συνάφι της Θεσαλλονίκης έχει αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη και κάθε τόσο γεννιούνται στον τόπο αυτό εκπληκτικές μπάντες.

Το παραπάνω θα το διαπιστώσετε σε οποιοδήποτε λαιβ των Jane Doe βρεθείτε. Πράγμα που σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ξεχωρίσαμε την χαρισματική και ιδιαίτερη φωνή του μπροστάρη τους. Με απόλυτη ειλικρίνεια και πάθος μετεωριζόταν σε όλο τον χώρο. Σαφείς πολιτικές αναφορές στο λόγο τους και στην συμπεριφορά τους. Μας έκαναν να νιώσουμε μια τεράστια παρέα και η απαίτηση του κοινού στο τέλος για ακόμα ένα κομμάτι απαντήθηκε με μια τρομερά δυνατή εκτέλεση του Tangerine.

Κάπου εκεί έφτασε το τέλος και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην Puzzlemusic που καταφέρνει με σωστές επιλογές να μαζέψει στην αγκαλιά της αξιόλογες μπάντες που έχουν να πούν πράγματα, είναι δραστήριες και αγαπούν αυτό που κάνουν.