Το νέο βιογραφικό δράμα Jackie, του Πάμπλο Λαρέν, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 από την Feelgood.

Η δραματική ταινία του Xιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρέν, αφηγείται την ζωή της Τζάκι Κένεντι αμέσως μετά την δολοφονία του συζύγου της το 1963. Η Αμερικανίδα ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν υποδύεται την πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, ενώ τον ρόλο του Ρόμπερτ Κένεντι ερμηνεύει ο Πίτερ Σάρσγκαρντ.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2016 και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, το οποίο υπογράφει ο Νόα Όπενχαϊμ.

Υπόθεση

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie (Natalie Portman) ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαρέν

Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Πίτερ Σάρσγκαρν, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Γκρούντουπ, Τζον Χαρτ, Μαξ Κασέλα

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά