Ο διακεκριμένος τσεμπαλίστας και μαέστρος και το διεθνώς αναγνωρισμένο σύνολο επιστρέφουν στο μπαρόκ ρεπερτόριο με όργανα εποχής και δίνουν στο κοινό την ευκαιρία να ακούσει σπάνια έργα για πολλαπλά πληκτροφόρα του μεγάλου Κάντορα της Λειψίας. Ερμηνεύουν οι δεξιοτέχνες του τσέμπαλου: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Πάνος Ηλιόπουλος, Γεράσιμος Χοϊδάς, Ιάσων Μαρμαράς, Αλέξανδρος Μαστιχιάδης.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τα Κοντσέρτα για δύο τσέμπαλα BWV 1060-1062, ενώ στη δεύτερη ενότητα της βραδιάς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τρία έργα που σπάνια παρουσιάζονται στις αίθουσες συναυλιών: τα Κοντσέρτα για τρία τσέμπαλα BWV 1063, 1064 καθώς και το Κοντσέρτο για τέσσερα τσέμπαλα BWV 1065.

O Μπαχ, βιρτουόζος των πληκτροφόρων, δημιουργεί αριστουργηματικές συνθέσεις στις οποίες ο ασημένιος ήχος των τσέμπαλων γίνεται ένα με τον αισθαντικό ήχο των μπαρόκ εγχόρδων, σε μια μοναδική συνύπαρξη δεξιοτεχνίας και μουσικότητας. Τα κοντσέρτα αυτά, γραμμένα είτε για τη διασκέδαση της οικογένειας είτε για εβδομαδιαίες συναυλίες στο Καφέ Τσίμμερμαν, αναδεικνύουν το τσέμπαλο σε κατεξοχήν σολιστικό όργανο.

Συντελεστές:

Τσέμπαλα | Μάρκελλος Χρυσικόπουλος,  Πάνος Ηλιόπουλος, Γεράσιμος Χοϊδάς,  Ιάσων Μαρμαράς, Αλέξανδρος Μαστιχιάδης

Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας
των Φίλων της Μουσικής

Μουσική διεύθυνση | Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

Συμπαραγωγή | ΑΝΝΑ ΓΙΩΤΗ ΜΟΝ ΙΚΕ – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών