Το έργο του Sherman When she danced παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελληνική Σκηνή από την Πάνδημο Ηώ (καλλιτεχνική διεύθυνση: Δήμητρα Χατούπη) σε σκηνοθεσία του Ρουμάνου σκηνοθέτη και χορογράφου Razvan Mazilu.

Μια ημέρα της Ντάνκαν στο Παρίσι είναι όλος ο χρόνος αυτής της θεατρικής ιστορίας.  Μια ημέρα στη διάρκεια της απίστευτης σχέσης της με τον μεγάλο ποιητή της επαναστατικής Ρωσίας, τον Σεργκέι Εσένιν.  Κανείς από τους δύο δεν μιλά τη γλώσσα του άλλου και σα να μην είναι αρκετό αυτό, στη ζωή τους έχουν θέση ή εισβάλλουν Γάλλοι, Ιταλοί, Ρουμάνοι, Έλληνες και Σουηδοί, μια Ρωσίδα μεταφράστρια και η βοηθός -φωνή της λογικής- της Ιζαντόρα.

Ο Σέρμαν συνθέτει μια φάρσα που πολύ εύκολα περνά στο δράμα και πίσω στην κωμωδία ξανά. Κάτω απ’ όλα όμως κρύβεται η τραγωδία της σύγκρουσης του «εφήμερου» χορού με την «αιώνια» ποίηση και οι προσωπικές τραγωδίες που έρχονται.

Ο Σέρμαν δεν απομυθοποιεί την Ντάνκαν, την παρακολουθεί να ζει και να καίγεται από το πάθος για ζωή. Κυρίως όμως συνδέει επί σκηνής το πάθος αυτό για ζωή με το πάθος για το χορό.
Το έργο παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1991 με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ στο ρόλο της Ισιδώρας Ντάνκαν, τον ρώσο ηθοποιό Όλεγκ Μενσίκοφ στο ρόλο του Σεργκέι Εσένιν και την Φράνσις ντε Λα Τουρ στο ρόλο της Δεσποινίδος Μπέλτσερ. Η παράσταση εκείνη τιμήθηκε με πολλά βραβεία.

Mετάφραση: Αντώνης Γαλέος, Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Ραζβάν Μαζίλου, Σκηνικά-Κουστούμια- Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Ισιδώρα Ντάνκαν – Δήμητρα Χατούπη, Σεργκέι Εσένιν – Δαυίδ Μαλτέζε, Ζάν – Χαρά Καμενίδου, Μαίρη Ντεστί – Λουκία Μάνδαλη, Δεσποινίς Μπέλτσερ – Ιρίνα Μπόικο, Λουτσιάνο Τζάβανι – Φίλιππος Φραγκούλης, Αλεξάνδρου Σορέσκου – Γιώργος Nούσης, Κριστίν – Φαίδρα Σούτου. Χορεύει η Φαίδρα Σούτου.