Μια σύντομη επισκόπηση του έργου του ζωγράφου Παύλου Σάμιου παρουσιάζεται στο μουσείο Μπενάκη (4 έως 9 Δεκεμβρίου) και περιλαμβάνει έργα που εξιστορούν την πορεία του εικαστικού από το 1970 μέχρι σήμερα.

Mια σύντομη επισκόπηση του έργου του ζωγράφου Παύλου Σάμιου παρουσιάζεται στο μουσείο Μπενάκη (4 έως 9 Δεκεμβρίου) και περιλαμβάνει έργα που εξιστορούν την πορεία του εικαστικού από το 1970 μέχρι σήμερα.

Οι 30 ελαιογραφίες που εκτίθενται είναι έργα που φανερώνουν την αγάπη του καλλιτέχνη για τους δασκάλους του, έργα επηρεασμένα από τα εικαστικά δρώμενα του Παρισιού, έργα ρήξης με το παρελθόν και έργα απόκρυφα από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη. Την έκθεση επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Oλινκα Μηλιαρέση-Βαρβιτσιώτη.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα εκθέματα τονίζει η επιμελήτρια, κατέχουν τα έργα όπου ο Σάμιος διαπραγματεύεται και επανερμηνεύει παλαιότερη θεματογραφία εμπλουτίζοντας την με νέους συμβολισμούς και τεχνικές.

Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων \”Η Χαρά\”, ένα οικοτροφείο για παιδιά και νέους με βαριά νοητικά και κινητικά προβλήματα.

INFO
Μουσείο Μπενάκη,
κτήριο οδού Πειραιώς,
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου,
Εγκαίνια την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στις 8:00μ.μ.,
Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη-Πέμπτη-Κυριακή: 10:00-18:00
Παρασκευή-Σάββατο 10:00-22:00.
τηλ.210 3453111
www.benaki.gr