Ο δημοσιογράφος Παύλος Νεράντζης παρουσιάζει τα δικά του φωτογραφικά ντοκουμέντα από δημοσιογραφικές αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη από το 1982 μέχρι σήμερα, σε μία έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων.

Ο Παύλος Νεράντζης έχοντας αποκτήσει, ανάμεσα σε άλλα, το βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Α. Μπότση «για τις έρευνες, που προσεγγίζουν μεγάλα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τη διεθνή και ελληνική κοινή γνώμη, καθώς και για το ήθος και την πληρότητα, με την οποία καλύπτει πολέμους εδώ και δύο δεκαετίες», έχει να επιδείξει κάτι περισσότερο από συγκλονιστικά ντοκουμέντα πολέμου.

Ο τίτλος Ίχνη Πολέμου μαρτυρά ότι πρόκειται για εικόνες που αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου, τη θλίψη για το χαμό αγαπημένων, τον αγώνα για επιβίωση, αλλά και την έκκληση για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον μέσα από κοινωνικούς αγώνες σε διάφορες περιοχές του παγκόσμιου χωριού μας.

Τα στιγμιότυπα μπορούν να κάνουν σαφές ακόμα ότι τα σημάδια του πολέμου όπως και οι φωτογραφίες μπορούν να μείνουν ανεξίτηλα, ή ίσως να ξεθωριάσουν λίγο με το πέρασμα του χρόνου, μένοντας πάντα όμως αχνά, αλλά υπαρκτά.

Οι φωτογραφίες του Παύλου Νεράντζη είναι εκεί για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι επόμενοι…