Η Αίθουσα Τέχνης METAMOPFOSIS θα παρουσιάσει το νέο κύκλο δουλειάς του Ιωάννη Μουχασίρη με τίτλο \”Reworks\”, ο οποίος συνιστά μια αναδρομική ματιά

στο λεξιλόγιο του καλλιτέχνη, έτσι όπως αυτό εξελίσσεται στο χρόνο, και αποτελείται από έργα και θέματα τα οποία ο ζωγράφος επαναπραγματεύεται με στόχο την αποτύπωση της προσωπικής του διαδρομής.

Το παιγνίδι ως πηγή δημιουργίας προσφέρει τη θεματολογία και κατευθύνει τη φόρμα σε μια σειρά από μακρόστενους πίνακες στους οποίους κυριαρχούν τα γήινα χρώματα και οι επιμήκεις μορφές. Στυλιζαρισμένες φιγούρες επιδίδονται σε επικίνδυνα παιγνίδια, σε εύθραυστες ακροβασίες και δημιουργούν το δικό τους, ονειρώδες περιβάλλον που, ωστόσο, κουβαλά το σπέρμα του εφιάλτη, αδιαφορώντας για τους κανόνες της προοπτικής, αναστέλλοντας ή ακόμα και καταργώντας τους νόμους της φύσης.

Μαύρες σιλουέτες, πρωταγωνιστές ενός αλλόκοτου θεάτρου σκιών, ισορροπούν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το γέλιο και την κραυγή, την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, διακωμωδούν τον ίδιο τους εαυτό, ενώ, ταυτόχρονα, δραματοποιούν την persona τους.