Το “Ivora” μπορεί να θεωρηθεί η συνέχεια του “Thalassa”, όσον αφορά τις αφορμές που οδήγησαν στην δημιουργία του. Εσωτερική αναζήτηση, θαυμασμός και σεβασμός για τα στοιχεία της φύσης, νοσταλγία και φόρος τιμής στα πάτρια και την παράδοση. Μουσικά όμως, οι συνθέσεις του Billy Prim ανοίγονται πλέον σε νέους δρόμους καθώς η παρουσία του σαξοφωνίστα – δυναμίτη Daniel Mester και οι φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί της εκπληκτικής Veronica Harcsa (Μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες στην Ευρώπη) δίνουν στο άλμπουμ ένα χαρακτήρα περισσότερο αυτοσχεδιαστικό από το προηγούμενο, ενώ σίγουρα η παράδοση “κρύβεται” με πολύ ιδιαίτερο τρόπο δίνοντας έναν global jazz τόνο στο άλμπουμ.

Δημιουργημένο μέσα στην περίοδο του εγκλεισμού και συνοδευόμενο από ένα μικρό αλλά εξαιρετικά καλαίσθητο βιβλίο κόμικ που συνδημιούργησε με τον Στέλιο Πλιάτσικα και τον Θάνο Κυρατζή, ο Βασίλης βλέπει στα μάτια του “Ivora” τον ουρανό. Και σε συνδυασμό με το άλμπουμ “Thalassa”(Ο πρώτος του δίσκος), αποτελεί πλέον το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας που θα ολοκληρωθεί με το μέρος που θα αφορά τη γη.

Ένα πνευματικό ταξίδι ολοκλήρωσης ενός νέου παιδιού και μουσικού από τον οποίο τα πρώτα δείγματα γραφής μας κάνουν να περιμένουμε πάρα πολλά όμορφα πράγματα.

«Όλοι διαθέτουμε μια υπερδύναμη και ένα άθραυστο σημείο που ζει μέσα μας και αυτό είναι κάτι που αισθάνομαι υποχρέωση να εξερευνήσω σαν καλλιτέχνης και ως άνθρωπος» λέει ο Mr. Prim.

Μουσικοί

LINE UP: Attila Blaho – Πιάνο
Daniel Mester – Σαξόφωνο / Κλαρινέτο
Adam Bogothy – Κόντραμπάσο
Billy Prim – Τύμπανα
Special Guest: Michalis Katachanas στη βιόλα