Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το πρώτο Sunshine Reggae Festival, στις 25 Σεπτεμβρίου, φιλοξενώντας συγκροτήματα της γερμανικής reggae σκηνής.

Το φεστιβάλ θα καλύψουν μουσικά αξιόλογοι καλλιτέχνες από την γερμανική κυρίως reggae σκηνή, η οποία έχει απήχηση στο ευρύ κοινό, έχοντας καθιερωθεί στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας τους, μέσω μεγάλων μουσικών εκδηλώσεων, όπως το Summerjam, που διοργανώνεται και φιλοξενεί πολλούς αναγνωρισμένους δημιουργούς κάθε χρόνο.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Uwe Banton (Γερμανία), House Of Riddim Band (Αυστρία), Marlene Johnson, Conscious Fiyah (Γερμανία), και Fitta Warri (Τζαμάικα). Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανοίξει το συγκρότημα Irie Action Soundsystem, με τον Stefannaty στο μικρόφωνο.

Η reggae ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στη Τζαμάικα, με μεγαλύτερο εκφραστή της κουλτούρας που εκπροσωπούσε, τον Bob Marley.

Κατά την δεκαετία του 1970 η reggae άρχισε να εξελίσσεται ως προς το είδος της, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αρκετών παραλλαγών του (roots, steppers, new roots, dancehall, dub).

Ως μουσική κουλτούρα εκφράζει κυρίως τις καταπιεσμένες και οικονομικά υποβαθμισμένες κοινωνικές τάξεις με συχνές αναφορές στην ανάγκη ισότητας και δικαιοσύνης στην ειρήνη και την συμφιλίωση μεταξύ των λαών, όπως αυτές αποτυπώνονται στους στίχους των τραγουδιών, μεταφέροντας έτσι τα κοινωνικά και θρησκευτικά μηνύματα της και συμβάλλοντας στην διάδοση τους.