Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την δουλειά τoυ Liam Everett στην πρώτη του ατομική έκθεση στη γκαλερί. Οι ποικίλες πρακτικές του Everett περιλαμβάνουν ζωγραφική, γλυπτική και περφόρμανς με καλλιτεχνικές επιρροές από τον χορό, το θέατρο και τη φιλοσοφία.
 
Στην τωρινή έκθεση με τίτλο “Its rising brings no light”, ο Everett παρουσιάζει μια σειρά από αφηρημένα ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων. Η καινούργια αυτή δουλειά αποτελεί συνέχιση των προβληματισμών του καλλιτέχνη των τελευταίων δυο χρόνων, όπως τα συστήματα υποστήριξης, τα όρια, η ενσωμάτωση και η αντοχή. Ο καμβάς δουλεύεται αρχικά τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο, παραμένοντας εύπλαστος και ευέλικτος. Οι χειρονομιακές κηλίδες, οι λεκέδες και οι γραμμές πάνω στον καμβά αντανακλούν περίτεχνα την ένταση των έργων του, όπου τα διάφορα στρώματα χρώματος άλλοτε συσσωρεύονται και άλλοτε σβήνονται, με τη χρήση καθημερινών υλικών όπως αλάτι, οινόπνευμα και λεμόνι. Η διαδικασία που ακολουθείται κυμαίνεται μεταξύ γρήγορης/αργής δράσης, ζεστού/κρύου, πρόσθεσης/αφαίρεσης μέχρις ότου το έργο φτάσει σε ένα σημείο παράξενης αστάθειας. Σε αυτήν την επισφαλή θέση ο καλλιτέχνης σταματάει το χειρισμό του έργου και όταν αυτό τοποθετηθεί στο τελάρο αρχίζει να λειτουργεί.
 
Το έργο του Everett επηρεάζεται αναμφίβολα από το μαγευτικό τοπίο που περιβάλλει το στούντιο του στο Marin Headlands, στην ακτογραμμή της Βόρειας Καλιφόρνια. Σε αυτό το περιβάλλον με τις ακραίες κλιματικές διακυμάνσεις -παλίρροιες, θερμοκρασίες και πυκνή ομίχλη- δημιουργείται μια ιδανική συνθήκη για έναν πιο σωματικό τρόπο εργασίας. Αποφεύγοντας κάθε αφήγηση ή αναφορά ως σημείο εκκίνησης, τα έργα λειτουργούν αποκλειστικά ως πρακτική στην οποία η πρόθεση είναι να παραμείνει πλήρης η επίγνωση του παρόντος.

Ο Liam Everett γεννήθηκε το 1973 στο Ρότσεστερ (NY) και ζει και εργάζεται στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόσφατες ατομικές του εκθέσεις περιλαμβάνουν: On Stellar Rays, New York (2014); Altman Siegel, San Francisco (2012); Paul Kasmin, New York (2011); White Columns, New York (2009). Έχει συμμετάσχει επίσης σε ομαδικές εκθέσεις, όπως: Eleni Koroneou Gallery, Αθήνα (2013); Galerie Andreas Huber, Vienna, Αυστρία (2013); On Stellar Rays, New York (2013); “K” σε επιμέλεια Juan Gaitan στο Wattis Institute of Contemporary Art, San Francisco (2012); Josh Lilley, London (2012); 303 Gallery, New York (2010). Ο Everett έχει κάνει περφόρμανς στο San Francisco, στην ArtBasel (2009 και 2012), και στο 179 Canal St, New York. Ο Everett έκανε πρόσφατα ένα multiple σε συνεργασία με το Paulson Bott Press στο Berkeley, CA. Επίσης είναι καλλιτεχνικός συνεργάτης στο Headlands Center for the Arts. To 2013 ήταν του Richard Diebenkorn Teaching Fellowship του San Francisco Art Institute και βραβεύθηκε από το Artadia San Francisco Council.