Μια νεαρή γυναίκα με γαλάζια μάτια ερωτεύεται ένα στυγνό δολοφόνο. Ένας εκδικητικός ευγενής, συναντά ξαφνικά τον εραστή της γυναίκας του. Ένας άντρας παρακολουθεί κάθε βράδυ τον ίδιο ακροβάτη, με μια παράξενη εμμονή καρφωμένη στο μυαλό του. Ένας διαρρήκτης συναντάει κάποιον που με τίποτε δεν περιμένει στο σπίτι που έχει μπει να κλέψει. Ένας ερωτευμένος άντρας δίνει το πιο τρομακτικό φιλί στην αγαπημένη του…

Οι κλασσικές ιστορίες τρόμου και μυστηρίου του Maurice Level, πηγή έμπνευσης του θεάτρου Γκραν Γκινιόλ και πρωτοπόρες στο είδος τους, μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά. Στο χλωμό φως του Παρισιού, σε σοκάκια, επαύλεις, κελιά και κρυφά διαμερίσματα, οι πιο αναπάντεχες σκοτεινές αφηγήσεις ξετυλίγονται η μια μετά την άλλη.

Ο Συγγραφέας

O Γάλλος συγγραφέας Maurice Level (1875-1926) έγραψε στη διάρκεια της καριέρας του πάνω από 700 διηγήματα και μυθιστορήματα. Πολλά από αυτά ανέβηκαν στο γνωστό θέατρο του Παρισιού Γκραν Γκινιόλ το οποίο άνοιξε νέους δρόμους στην τέχνη του τρόμου, ενώ άλλα μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο. Έγραψε επίσης δράματα, πολεμικές αφηγήσεις, παράδοξες ιστορίες και ιστορίες μυστηρίου. Το έργο του δημιούργησε ουσιαστικά λογοτεχνική σχολή και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.