Νέοι και νέες μεταμορφώνονται σε ήρωες και ηρωίδες μέσα από ένα ταξίδι ανακάλυψης της πολυπολιτισμικής γειτονιάς της Βικτώριας. Μπορεί μία προσωπική ιστορία να γίνει έργο τέχνης; Τι είναι η σύγχρονη τέχνη και τι σημαίνει προφορική ιστορία;

Το πρόγραμμα Ιστορίες της γειτονιάς μέσα από τη δραστηριότητες θεάτρου και δημιουργικής γραφής μετατρέπει τις προφορικές ιστορίες των ανθρώπων της γειτονιάς σε καλλιτεχνικό έργο. Οι νέες/νεες ανακαλύπτουν τις ιστορίες και γίνονται οι πρωταγωνιστές.

Μέσα από μια σειρα θεωρητικών και πρακτικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες / ουσες έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και την προφορική ιστορία. Στόχος του προγράμματος είναι η ομάδα να αντιληφθεί τη σύνδεση μεταξύ βιώματος και έμπνευσης προκειμένου να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης.

Διάρκεια Προγράμματος: 9 εβδομάδες
Υλοποίηση: Φοίβος Μαρκιανός, Ρηνιώ Μπάλκου – Παπαδοπούλου, Χριστιάνα Νάτσικα
Σχεδιασμός – Συντονισμός: Χριστιάνα Νάτσικα

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 14:00 – 15:30.

**Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του COVID-19, το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας zoom.

Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected]

Οι Ιστορίες της γειτονιάς εντάσσονται στο πρόγραμμα Νέοι Συν-Επιμελητές / Νέες Συν-Επιμελήτριες για νέους και νέες 13 – 19 ετών του εκπαιδευτικού άξονα βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ. Παιδιά από την πολυπολιτισμική γειτονιά της Βικτώριας έρχονται μαζί, εμπνέουν και εμπνέονται, δημιουργούν, συζητούν φλέγοντα θέματα όπως η μετανάστευση, η ταυτότητα, το φύλο, η οικονομία μέσα από εικαστικά εργαστήρια και τη συν-δημιουργία συλλογικών έργων που θα αντανακλούν τη σύγχρονη ταυτότητα αυτής της πολυπολιτισμικής γειτονιάς.