Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ελληνική Αναγέννηση: Η αρχιτεκτονική του Θεόφιλου Χάνσεν» το Ίδρυμα Θεοχαράκη φιλοξενεί την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, για να παρουσιάσει αφηγηματικές περιπλανήσεις εμπνευσμένες από τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Θεόφιλου Χάνσεν.

Μια παραμυθού τριγυρίζει σε ώρα μαγική μέσα σε έναν χώρο τέχνης κι αφουγκράζεται τις ιστορίες που κρύβονται παντού: ανάμεσα στα εκθέματα και πίσω από τις γραμμές των κειμένων που τα συνοδεύουν… στον απόηχο που αφήνουν οι πινελιές και τα γραψίματα του σχεδιαστή αρχιτέκτονα και αφηγείται νέες ιστορίες. Α! Κάπου κρύβεται και μια μικρή Χριστουγεννιάτικη ιστορία!

Το πιο Παράξενο Έκθεμα στην προθήκη ενός Φανταστικού Μουσείου, η Πολυθρόνα του Αυτοκράτορα και ένα λαμπρό αρχοντικό που στολίζεται για τα Χριστούγεννα!

Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη εμπλέκει ιστορίες από τη ζωή του διάσημου αρχιτέκτονα, παραμύθια του συμπατριώτη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και των αδερφών Grimm κι άλλες που εμπνέεται από τα σχεδιάσματά του σε ένα απολαυστικό αφηγηματικό απόγευμα για μικρούς και για μεγάλους.

Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

Διάρκεια: 60′ περίπου