Η Σάσα ξέρει πολλά παραμύθια και παλιές ιστορίες. Τις πιο ωραίες! Με καταπληκτικές περιπέτειες και με μαγικά πλάσματα. Θαυμαστές, αστείες… καμμιά φορά και λίγο τρομακτικές. Ξέρει τόσες πολλές που «ξεφυτρώνουν» μέσα από τις… τσέπες της! Κάθε φορά θα σας λέει κι άλλες ιστορίες!

Οι καλοί παραμυθάδες δεν χρειάζονταν πολλά: μόνο με τον γλυκό τους λόγο μπορούν να δημιουργούν μπροστά στα μάτια σας, πολιτείες και κόσμους ολόκληρους, περιπέτειες και μαγικά ταξίδια!

Η Σάσα αφηγείται παραμύθια από το 1993. Όυτε η ίδια δεν θυμάται πια πόσα παραμύθια ξέρει να λέει! Επίσης, διδάσκει – με την δικιά της μέθοδο – πως να λέμε παραμύθια!

Στο νέο της πρόγραμμα κάθε Κυριακή θα αφηγείται τα πιο ωραία παραμύθια από όλον τον κόσμο και για μικρούς και για μεγάλους: γιατί τα παραμύθια δεν είναι μόνον για παιδιά!

Εργαστήρι για μικρά και μεγάλα παιδιά…!

Όλοι! Μα όλοι! Μπορούμε να πούμε ιστορίες! Με απλά και λιτά μέσα – καπέλα, υφάσματα, περίεργα μουσικά όργανα από όλον τον κόσμο και άλλα πολλά (σσσς! Έκπληξη!) – ελάτε να φτιάξουμε και να πούμε ιστορίες. Η Σάσα Βούλγαρη και οι Διάβες της θα σας δείξουν πόσο εύκολα μπορείτε να το κάνετε! Και σε έναν υπέροχο θεατρικό χώρο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιαννης.

Συντελεστές

Concept, σχεδιασμός, αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη
Εργαστήριο: Σάσα Βούλγαρη
Σχεδιασμός και πραγματοποίηση: Διάβες & Σάσα Βούλγαρη

ΔΙΑΒΕΣ

Θα πει… Ξωτικά στην Θεσσαλική διάλεκτο. Πρόκειται για ομάδα συνεργατών που επιλέχτηκαν για να συνοδεύουν την Σ. Βούλγαρη σε διάφορες παραμυθένιες εξορμήσεις της.

ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή «Δήλος» και διδάχτηκε τη μέθοδο play-back που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και το σωματικό θέατρο. Σκηνοθέτησε παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ για νέους δημιουργούς, με στόχο τον πειραματισμό, αλλά και σε street-art performances Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης. Αφηγείται παραμύθια και συντονίζει καλλιτεχνικά εργαστηρία που αφορούν στη Μυθοπλασία και το Δημιουργικό Παιχνίδι ενώ εξακολουθεί να εκπαιδεύεται στο αντικείμενο «Δράμα στην εκπαίδευση». Γιατί  ζει με τις ιστορίες; Μα δεν μπορεί  διαφορετικά!

ΖΩΗ ΔΙΑΚΟΥΜΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ασχολείται με την εναλλακτική εκπαίδευση. Σχεδιάζει και συντονίζει βιωματικές, δημιουργικές δράσεις με πολιτιστικό περιεχόμενο για ενήλικες και για παιδιά – κυρίως καθισμένη στο πάτωμα! Μαζί γνωρίζουν νέες έννοιες, κατασκευάζουν, ζωγραφίζουν, και προσπαθούν να φανταστούν και να κατακτήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Και με παραμύθια! Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και ειδικεύτηκε στον Πολιτιστικό Τουρισμό  και στο Μάνατζμεντ Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, καθώς και στο αντικείμενο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών στη σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης καθώς και Σύγχρονης Λογοτεχνίας και τον Πολιτισμού από το Πανεπιστήμιο του  Brunel London. Από το 2009 ασχολήθηκε με τη διδασκαλία τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες διδάσκοντας αγγλικά και νέα ελληνικά. Ταυτόχρονα, εντάχθηκε στη συγγραφική ομάδα της εφημερίδας «Τα Νέα» όπου ανέλαβε Στήλη Βιβλιοκριτικής σε βιβλία για παιδιά.

ΜΠΕΤΤΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σπούδασε Παιδαγωγικά και εργάζεται ως Δασκάλα στα Αρσάκεια Σχολεία με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία. Η επιμόρφωση της αφορά σε ποικίλα σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια για την Παιδική Λογοτεχνία και τη  Δημιουργική Εκπαίδευση και Γραφή. Συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και ενήλικες με παιχνίδια που συχνά δημιουργεί ή εμπλουτίζει με δικό της τρόπο ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης. Τα τελευταία δύο χρόνια την έχει κερδίσει και η αφήγηση των λαϊκών παραμυθιών.

Η ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Υποψήφια 2014 & 2015, της SCBWI – Greece για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award

Πρωτοπόρος της νεο – αφήγησης στην Ελλάδα αφηγείται από το 1993 και πραγματοποιεί διαλέξεις και σεμινάρια. Έγινε γνωστή από τις αφήγήσεις της στην τηλεόραση. Με σπουδες Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών έχει αναπτύξει τη δική της μέθοδο διδασκαλίας στην Τεχνη της Αφήγησης και στην Δημιουργική Γραφή. Η μέθοδός της αναπτύσσεται συνεχώς και εφαρμόζεται σε πολλά και διαφορετικά επαγγελματικά αντικείμενα.

Η πολυετής συνεργασία της με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από το 2010, με ισχυρές βάσεις εμπιστοσύνης και δημιουργικής ανάπτυξης σε πολλούς τομείς (προγράμματα αφηγήσεων για ενήλικες και παιδιά, επιμόρφωση ενηλίκων, εικαστικές εκθέσεις, events κ.α.) προχωρά φέτος σε μία νέα κατεύθυνση με προοπτική σε βάθος χρόνου και με ευφάναταστες προτάσεις τόσο στην επιμόρφωση ενηλίκων όσο και σε προγράμματα αφήγησης για όλες τις ηλικίες.