Από τις Εκδόσεις Αιώρα κυκλοφόρησε το κλασικό έργο του Χάουαρντ Ζιν, Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών σε κόμικ

 

Ο Χάουαρντ Ζιν (1922-2010), ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, συγγραφέας και ακτιβιστής, έγινε γνωστός στην Ελλάδα με το θεατρικό έργο του Ο Μαρξ στο Σόχο –που παίχτηκε και παίζεται ακόμη με επιτυχία– και στη συνέχεια από την έκδοση του μνημειώδους έργου και διεθνούς best seller Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια Ιστορία της Αμερικής που φωτίζει, τεκμηριώνει, αλλά και ανατρέπει τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας γι\’ αυτήν, μία αφήγηση που ισορροπεί ανάμεσα σε γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας και σε ιστορίες απλών ανθρώπων –γυναίκες, εργάτες, μαύροι, Ινδιάνοι, φτωχοί, μετανάστες– οι οποίες αποκαλύπτουν κρυμμένες πτυχές και παρασκήνια της ιστορίας που καθόρισαν τη μοίρα των λαών ολόκληρου του κόσμου.
 

Αυτή την Ιστορία, ο επιμελητής Paul Buhle, ο σεναριογράφος Dave Wagner και ο κομίστας Mike Konopacki, την μετέφεραν σε μορφή κόμικ, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αιώρα.

Με τη δύναμη της παραστατικότητας και την αμεσότητα που διαθέτει το κόμικ, η αφήγηση του Ζιν αναδεικνύεται σε ένα σύγχρονο μάθημα Ιστορίας που αξιοποιεί την τεράστια ποικιλία του οπτικού υλικού – σκίτσα, φωτογραφίες, χάρτες, αποκόμματα εφημερίδων, αρχειακό υλικό και πολιτικές γελοιογραφίες.

Συστατικό στοιχείο του κόμικ είναι ο τρόπος που οι δημιουργοί του συνδέουν την Ιστορία του Λαού των Ηνωμένων Πολιτειών με τη ζωή και τους αγώνες του ίδιου του συγγραφέα της, Χάουαρντ Ζιν.

Από τις Εκδόσεις Αιώρα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Χάουαρντ Ζιν:
Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών,
Ο Μαρξ στο Σόχο,
Από την Ιστορία στην πράξη,
Αυτοβιογραφία: Δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος σ\’ ένα τρένο που κινείται.