Κυκλοφόρησε στις εκδόσεις Άγρα το νέο ποιητικό βιβλίο του Δημήτρη Καλοκύρη με τίτλο Ισαύρων.

Ισαύρων (και Μαυρομιχάλη 104 – Απόψε θα χύσουμε αίμα, οδός Μαυρομιχάλη / θα ποδοπατήσουμε αισθήματα κι αισθήσεις. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΣ, Οδός Νικήτα Ράντου, 1945-1947) βρίσκεται ακόμα ένα τριώροφο σπίτι που ανήκε στην πολυγραφότατη μυθιστοριογράφο Ιωάννα Μπουκουβάλα-Αναγνώστου (1904-1992). Απέναντι έμενε ο τραγουδιστής Τζίμης Μακούλης (1935-2007) και παρακάτω, κατά διαστήματα, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος (Μιχαήλ Μούσκος, 1913-1997), φιλοξενούμενος συγγενών του. Κατοικήσαμε εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’60 για τρία-τέσσερα χρόνια.

O Δημήτρης Καλοκύρης γεννήθηκε το 1948 στό Pέθυμνο. Σπούδασε Nεοελληνική Φιλολογία αλλά εργάζεται ως γραφικός σχεδιαστής και επιμελητής εκθέσεων. Εδώ και 45 χρόνια γράφει και σχεδιάζει βιβλία (ποίηση, πεζογραφία, δοκίμια, μεταφράσεις, φωτογραφία). Ίδρυσε και διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό και τις εκδόσεις Tραμ στη Θεσσαλονίκη και το περιοδικό Xάρτης στην Αθήνα. Διατέλεσε αρχισυντάκτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του περιοδικού Tο Tέταρτο. Μετέφρασε σε αυτοτελείς εκδόσεις Λουκιανό, Πρεβέρ, Γκαρθία Λόρκα (για το Εθνικό Θέατρο) κ.ά. Iδιαίτερα ασχολήθηκε με το έργο του Χόρχε Λουίς Mπόρχες, του οποίου μετέφρασε έξι έργα.΄Eχει επίσης κάνει εκθέσεις κολάζ και εικονογράφησε πολλά βιβλία για παιδιά. Τιμήθηκε δύο φορές με το Kρατικό Βραβείο Διηγήματος (1996 και 2002) και το 2014 με το Βραβείο του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του. 

Στις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Το μουσείο των αριθμών (Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2002). Ποικίλη ιστορία , Το βιβλίο της Μελανθίας, Τα ελιξήρια της φωνής τους, Χρυσόσκονη στα γένια του Μαγγελάνου—Νίκος Καββαδίας, Τα σύνεργα της πλοιαρχίας— ήτοι,Η άλλη όχθη του Ανδρέα Εμπειρίκου, Παρασάγγες,τ.Α’ ( 2014 ).

Έργο εξώφυλλου:

Η φωτογραφία είναι του Βασίλη Καραβασίλογλου, τραβηγμένη στα δεκεμβριανά του 2012 για το βιβλίο αυτό.