Με τη θεατρική παράσταση Ηρακλής μαινόμενος του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού από το Εθνικό Θέατρο, συνεχίζεται το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Θέατρο του Αττικού Άλσους.

Ο Ηρακλής μαινόμενος, έργο συγκλονιστικό, από τα λιγότερο παιγμένα – αλλά ακριβώς για  αυτό το λόγο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόμενα – κείμενα του Ευριπίδη παρουσιάζεται για δεύτερη μόλις φορά από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο, όπου είχε πάει για φέρει τον Κέρβερο, και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Λύκο, που βασιλεύει παράνομα στη Θήβα. Θριαμβεύει σκοτώνοντας τον Λύκο, όμως ένθεη μανία, σταλμένη από την Ήρα, τον στρέφει ενάντια στην οικογένειά του. Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι, μέσα στην τρέλα του, έχει σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο τραγικός ήρωας θα βυθιστεί στην απελπισία  και στην απόγνωση.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας σε συνεργασία του Μιχαήλ Μαρμαρινού,

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου, Κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν
Επιμέλεια κίνησης-Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος, Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Thomas Walgrave, Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Περβολαράκη, Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή

Διανομή
Ηρακλής – Άγγελος: Νίκος Καραθάνος, Μεγάρα: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη,
Αμφιτρύων: Μηνάς Χατζησάββας, Θησέας: Θοδωρής Αθερίδης, Ίρις: Στεφανία Γουλιώτη
Λύσσα: Θεοδώρα Τζήμου, Λύκος: Γιώργος Γάλλος

Χορός: Γιάννης Βογιατζής, Χάρης Τσιτσάκης, Γιώργος Μπινιάρης, Γιώργος Ζιόβας, Αργύρης Πανταζάρας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Κώστας Κοράκης, Kωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλα Μπούνταλη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ντένης Μακρής

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας με θέμα «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα» διοργανώνεται από τον  Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής από 25 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου. Στόχος του είναι η σύνδεση του αρχαίου δράματος με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ: Γιάννης Μαργαρίτης