Μια τραγωδία που παίζεται πολύ σπάνια επέλεξε να ανεβάσει φέτος η ομάδα ANGELUS NOVUS: τους Ηρακλείδες του Ευριπίδη. Η παράσταση θα παιχτεί για ένα μήνα περίπου από 9 Μαΐου έως αρχές Ιουνίου στο θέατρο Βαφείο, Β’Σκηνή.

Μια τραγωδία που παίζεται πολύ σπάνια επέλεξε να ανεβάσει φέτος η ομάδα ANGELUS NOVUS: τους Ηρακλείδες του Ευριπίδη. Η παράσταση θα παιχτεί για ένα μήνα περίπου από 9 Μαΐου έως αρχές Ιουνίου στο θέατρο Βαφείο, Β’ Σκηνή.


Η υπόθεση αφορά την ιστορία των παιδιών του Ηρακλή, που μετά τον θάνατο του πατέρα τους καταδιώκονται από τον βασιλιά του Αργους Ευρυσθέα και βρίσκουν καταφύγιο στην Αθήνα.


H παράσταση θέλει να θίξει προβλήματα της εποχής μας, όπως την λαθρομετανάστευση ή την μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου, και να αντιπαραβάλλει την σημερινή αντιμετώπισή τους με εκείνη της Αθήνας του 4ου π.Χ. αιώνα. Παράλληλα, προβάλλονται οι θέσεις του ποιητή για το ευμετάβολο και το αντιστρέψιμο των ανθρωπίνων πραγμάτων.


Πέντε άντρες ηθοποιοί και ένας ακορντεονίστας εναλλάσσονται στους ποικίλους ρόλους, αντρικούς και γυναικείους, του έργου, καθώς και στον χορό.


Η σκηνοθεσία δίνει το προβάδισμα στο κείμενο, στο λόγο, με στόχο να αναδείξει την λειτουργία των διαφόρων στοιχείων που δρουν για να επιτευχθεί το δράμα, και τις μεταξύ τους σχέσεις, αποφεύγοντας τους σκοπέλους τόσο της αρχαιολογικής αναβίωσης όσο και ενός άκριτου εκσυγχρονισμού.


Μετάφραση: Ελένη Μερκενίδου, Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Σκηνικά/Κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης
Μουσική: Κωστής Βοζίκης, Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου-Χαρίτων Παπαδόπουλος.


Παίζουν: Στέλιος Ανδρονίκου, Κώστας Ανταλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς
Ακορντεόν (ζωντανά): Γιάννης Γιαννακόπουλος


INFO
Θέατρο Βαφείο: Αγιου όρους 16& Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός
Διάρκεια: Από 9 Μαϊου έως αρχές Ιουνίου
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 23:00, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 21:15
Εισιτήριο 15 ευρώ & 10 ευρώ(φοιτητικό)