Χιλιάδες φωτογραφίες υποβλήθηκαν στον 16ο ετήσιο διαγωνισμό iPhone Photography Awards (IPPAWARDS).

Οι συμμετοχές ήταν ανοιχτές σε όλο τον κόσμο για φωτογράφους που χρησιμοποιούν iPhone ή iPad. Οι φωτογραφίες θα έπρεπε να μην είχαν δημοσιευθεί οπουδήποτε στο παρελθόν και να μην είχαν τροποποιηθεί σε κανένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop. Κάποιες είχαν χρησιμοποιήσει εφαρμογές IOS ή πρόσθετους φακούς iPhone.

Έτσι, όλες οι γωνιές του πλανήτη ήταν παρούσες στον διαγωνισμό του 2023 αναδεικνύοντας τις δημιουργικές δυνατότητες φωτογραφίας με το συγκεκριμένο έξυπνο κινητό. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εξέτασαν όλες τις συμμετοχές και έκριναν τις εικόνες με βάση την καλλιτεχνική αξία, την πρωτοτυπία, το θέμα και το στυλ.

Το μεγάλο βραβείο πήγε φέτος στον Ivan Silva από το Μεξικό, ενώ φωτογράφοι από τη Γερμανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τις ΗΠΑ κέρδισαν τον τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς.

Εκτός από τα κορυφαία βραβεία, ανακοινώθηκαν και οι νικητές στις 14 διαφορετικές κατηγορίες του διαγωνισμού, από «Ταξίδι» και «Τοπίο» μέχρι «Πορτρέτο» και «Λάιφ Στάιλ». Ανάμεσα στις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν είναι η όλο χρώμα φωτογραφία ομάδας φλαμίνγκο από Skye Snyder (κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Ζώα») και η φωτογραφία από Shusen Jia που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Λάιφ Στάιλ» – η φωτογραφία μιας παρέας νεαρών κοριτσιών να παίζουν σε μια πισίνα αιχμαλωτίζει τέλεια το πνεύμα των καλοκαιριών της παιδικής ηλικίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από τους  22 νικητές του διαγωνισμού 2023 iPhone Photography Awards εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Ivan Silva, “Heroe”, via ippawards.com