Ένα ιδιαίτερο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, άκρως σουρεαλιστικό, είναι το πρώτο κινηματογραφικό τόλμημα του θεατρικού σκηνοθέτη που αγαπάει τις βιογραφίες, Χριστόφορου Αντωνιάδη (Alexandros Iolas, Imperator Caligula, My dear Andy κ.α).

Το ‘IOLAS WONDERLAND’, είναι η αναζήτηση του χαμένου ονείρου, με όχημα τη ζωή ενός ανθρώπου που πίστεψε ότι μπορεί να καταφέρει το αδύνατο. Ο Αλέξανδρος Ιόλας, ένας ταλαντούχος πιανίστας, κορυφαίος χορευτής μπαλέτου και ιμπρεσάριος της τέχνης, που η ζωή του ήταν σαν παραμύθι αλλά ο θάνατος του σαν τον επίλογο αρχαίας τραγωδίας, μπορεί ακόμα, 33 χρόνια μετά το θάνατό του, να αποτελέσει έμπνευση για έναν καλλιτέχνη. Ρεαλισμός και σουρεαλισμός μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι αισθήσεων και παραισθήσεων, το φως ξεπροβάλει και η καλλιτεχνική δημιουργία είναι η μια και μοναδική λύτρωση.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Αντωνιάδης
Πρωτότυπη Μουσική: Menex
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Κόγιας
Production Designer: Μαρία Καβαλιώτη
Σχεδιασμός Ήχου: Τάσος Καραδέδος
Ήχος: Ελένη Καβούκη
Costume designers: Vassilis Emmanuel Zoulias , Erifilli Nikolopoulou
Νυφικά: Eva Kanelaki
Headpieces- Accessories: Despotnia
Make up – Hair: Βάσια Παπακωνσταντίνου
Αφίσα: Γεράσιμος Κοιλάκος
Trailer: Εβίτα Παπαναρέτου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη – Act for Art
Διευθυντής Παραγωγής: Αλέξανδρος Καραμανλής
Παραγωγή: Jigi Art

Εμφανίζονται οι: Δωροθέα Μερκούρη, Χριστόφορος Αντωνιάδης, Χριστιάνα Αντωνιάδου, Εβελίνα Εμβαλωμένου, Ρωμανός Χατζηπαναγιώτου, Αδαμαντία Θεοφιλάκου, Πέγκυ Κανελάκη, Γιούλη Τσινάκη, Άννα Λιανοπούλου, Εύα Κανελάκη, Γιάννης Τυροβόλας, Elia Al Haddad, Αλέξανδρος Φιλιακούδης και ο Alex Kavvadias

Αφηγητής ο Νίκος Σταθούλης (βιογράφος του Α.Ιόλα και συγγραφέας του βιβλίου ‘IOLAS’, το οποίο αποτέλεσε και έμπνευση για το ντοκιμαντέρ).

Διάρκεια ταινίας: 59’

Διαβάστε επίσης:

23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Και του λιμανιού και του σαλονιού