Με αινιγματικά οξύμωρο τίτλο “Αληθινά Ψέματα”, η έκθεση έργων του ζωγράφου Ιωακείμ Μιναρετζόπουλου θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στις 7 το απόγευμα στον Χώρο Τέχνης δ., με όλα τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα ασφαλείας. Η έκθεση που περιλαμβάνει έργα μεγάλων κυρίως διαστάσεων αποτελεί τον προπομπό της μετάβασης σε μια νέα εκφραστική φάση του δημιουργού που παραθέτει παράλληλα στον ίδιο χώρο, τον Χώρο Τέχνης δ. σχέδια ως πρόλογο των όσων προηγήθηκαν και οδήγησαν στην παρούσα εικαστική φάση. Η σαφήνεια της μετάβασης δεν προσδιορίζεται από τα υλικά – λάδια και ακρυλικά – αλλά από τη σχηματοποιημένη απόθεση θεμάτων που αποδίδουν τη θεματολογία τους με εναπόθεση σχημάτων και την επιθυμητά αναπόφευκτη αφαίρεση.

Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος

Ο Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος γεννήθηκε στον Βόλο. Την περίοδο 1989 έως 2006 έζησε στην Αθήνα όπου σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής του Δημήτρη Μυταρά και από το 2007 ζει στον Βόλο. Με επίκεντρο της ζωγραφικής του τον Άνθρωπο και τη Φύση έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε σκηνικά σε συνεργασία με του Λευτέρη Βογιατζή, Α. Λεβίδη, Θ. Ιστικοπούλου, Ε. Μανωλοπούλου και συγκεκριμένα στις θεατρικές παραστάσεις “Αντιγόνη” 1992 στη Νέα Σκηνή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, “¨Τρεις Αδελφές” 1994 στο θέατρο “Αμόρε” σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, “Με δύναμη από την Κηφισιά” 1995 στη Νέα Σκηνή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, “Έσσεται Ήμαρ” του Γιώργου Κουμεντάκη 1996 στο Αρχαίο Θέατρο Άργους σε σκηνοθεσία Βικτ. Αρδίτη, “Proof” 2003 στο Θέατρο Μουσούρη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, “Σ’ εσάς που μ΄ακούτε” στη Νέα Σκηνή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή.

Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική αναπαράσταση τοιχογραφιών από τον Τύμβο του Φιλίππου και τον τάφο της Περσεφόνης στο Μουσείο Βεργίνας, ζωγραφική τοιχογραφιών σε ιδιωτικές κατοικίες, ζωγραφική θρησκευτικού ταμπλό σε συνεργασία με τη ζωγράφο Ε. Δοξιάδη, ζωγραφική τοιχογραφιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μαγνησίας με θέματα την αρχαία και την νεότερη ιστορία της περιοχής.