Η ομάδα blitz, επηρεασμένη από την ατμόσφαιρα του βιβλίου, γράφει και σκηνοθετεί την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν καταφύγει οικειοθελώς σε ένα ιδιότυπο ινστιτούτο, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, προκειμένου να θεραπευθούν από τον ιό της μοναξιάς που απειλεί την ανθρωπότητα.

Κάποιοι είναι εκεί για χρόνια, κάποιοι θεωρούν τη διαμονή τους πρόσκαιρη, μια κατάσταση που δεν θα κρατήσει πολύ, κάποιοι είναι χαρούμενοι καθώς πιστεύουν ότι η μοναξιά είναι πάντα ένας τρόπος να ατενίζει κανείς την εσωτερική του ησυχία.

Η παράσταση αφηγείται το ημερήσιο πρόγραμμα στο ινστιτούτο, τις ασκήσεις εναντίον της μοναξιάς, τις εξομολογήσεις των ηρώων για τη ζωή τους, τα παιχνίδια που επινοούν προκειμένου να περάσει ο χρόνος, τις συζητήσεις τους αργά το βράδυ. Το Ινστιτούτο της παγκόσμιας μοναξιάς είναι μια παράδοξη κωμωδία που μιλά για τη μοναξιά του ανθρώπου μέσα στην πόλη και κάτω από τον άδειο ουρανό, για τη μοναξιά της Ευρώπης και την απομόνωση της Δύσης, αλλά και για τη μοναχικότητα ως απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αντιληφθεί κανείς το μυστήριο του χρόνου και της ζωής.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/ δραματουργία: blitz (Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής)
Σκηνογράφος: Έφη Μπίρμπα
Ενδυματολόγος: Βασιλεία Ροζάνα
Μουσική / Ηχητική επεξεργασία: Coti K.
Μουσική διδασκαλία: Εριφίλη Γιαννακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία / Κίνηση: Γιάννης Νικολαΐδης
Σκηνικές & ειδικές κατασκευές: Σωκράτης Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός μακιγιάζ & κομμώσεων: Εύη Ζαφειροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Ατταριάν
Βοηθός σκηνογράφου: Γεωργία Μπούρα

Ηθοποιοί: Γιώργος Βαλαής, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Catherine Hargreaves

Εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Δούρου

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017, CULTURESCAPES, blitztheatregroup

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου

Φωτογραφία: © Μαριλένα Σταφυλίδου


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017: Το πρόγραμμα