Η καθηγήτρια Τζο Φοξ από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου θα παρακολουθήσει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» και θα συμμετέχει στο Διεθνές πάνελ που θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 29 Αυγούστου με τίτλο ‘‘Από τις ανταποκρίσεις και τις ειδήσεις  στην ιστορική έρευνα”.

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (ΙΙΕ) έχει ιδρυθεί το 1921 και  αποτελεί τμήμα της Σχολής Ανώτερων  Σπουδών (ίσως είναι καλύτερο να παραμείνει στο πρωτότυπο: School of Advanced Studies) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το ΙΙΕ αποβλέπει στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς ιστορικών και την προαγωγή και διευκόλυνση φιλόδοξων και καινοτόμων ιστορικών ερευνών. Το Ινστιτούτο συμβάλλει στην ευρύτερη καλλιέργεια της κατανόησης της ιστορίας και της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής της σημασίας, συνηγορώντας υπέρ του μακροπρόθεσμου μέλλοντος αυτού του επιστημονικού κλάδου και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και την επέκτασή του. Η καθηγήτρια Τζο Φοξ είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια του Ινστιτούτου.

Η Τζο Φοξ είναι ειδική στην ιστορία της προπαγάνδας και του ψυχολογικού πολέμου τον 20ό και τον 21ο αιώνα. Προτού ενταχθεί στο ΙΙΕ ήταν καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, όπου και ξεκίνησε την πανεπιστημιακή της σταδιοδρομία το 1999. Έχει συμβάλει σε εκπομπές του BBC (στο Ηνωμένο Βασίλειο), του CBC (στον Καναδά), του PBS (στις ΗΠΑ), ΤΩΝ Channel 10 και ABC (στην Αυστραλία), και δραστηριοποιείται στους τομείς των μουσείων, των αρχείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχει διατελέσει κριτής των βραβείων Grierson για ντοκιμαντέρ. Παλαιότερα διετέλεσε επίτιμη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Βασιλικής Εταιρείας Ιστορίας. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης (2007), μέλος της Βασιλικής  Εταιρείας Ιστορίας, και μέλος της Βασιλικής Εταιρείας για  τις Τέχνες.


Διαβάστε επίσης:

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου: Ταινίες και εκδηλώσεις – 26/8 έως 2/9