Αφορμή για την ψηφιακή μεταγραφή 16 έργων της Ελένης Πολυχρονάτου και παρουσίασής τους στο κοινό μέσα από την ασφάλεια, αλλά και την απόσταση, ενός ψηφιακού περιβάλλοντος, στάθηκε η περιορισμένη πρόσβαση στις γκαλερί για λόγους υγειονομικής ασφάλειας από την πανδημία.

Η ψηφιακή έκθεση των έργων θα είναι διαθέσιμη από 1 έως 20 Φεβρουαρίου 2021 στους δύο ιστότοπους της EPsilon Art Gallery: www.epsilon-artgallery.com και www.epsilonartgallery.blogspot.com

Η καλλιτέχνις μιλάει για την Έκθεση «Inside – Outside art @ coronavirus time»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ? Αυτή η ερώτηση κυριαρχούσε στο μυαλό μου κατά την περίοδο της καραντίνας και μπροστά μου ανοίγονταν δυο δρόμοι: Να εγκαταλείψω ή να εργαστώ. Η επιλογή ήταν μονόδρομος και ήταν ένα μήνυμα αυτοσυνειδητοποίησης και αυτοβελτίωσης. Να εργαστώ και μέσα από την δημιουργία να θέτω ξανά και ξανά τις βάσεις μιας καθημερινότητας ήρεμης και θετικής, γεμάτης με υπομονή και –ναι, γιατί όχι- μιας καθημερινότητας χαράς, όχι γιατί είμαι αναίσθητη στο ανθρώπινο δράμα, αλλά γιατί είναι πρωταρχικό καθήκον η φροντίδα της νοητικής μας δομής. Ζωγράφιζα, λοιπόν, και κάθε μέρα, κάποιες φορές, ολοκλήρωνα και ένα έργο. Ένα έργο με λόγια ενδυνάμωσης που το υποστήριζαν, ή θα μπορούσα να πω, το έκτιζαν γραμμές ευθείες, κάθετες, οριζόντιες, διαγώνιες, τεθλασμένες, καμπύλες, κύκλοι και χρώματα…. Ένας εσωτερικός διάλογος ανάμεσα στη μορφή και το περιεχόμενο ή αλλιώς ένας διάλογος συνεργασίας και αρμονικής συμβίωσης ανθρώπου και φύσης.
Ελένη Πολυχρονάτου

Λίγα λόγια για την Epsilon Art Gallery

Η EPsilon Art Gallery, την οποία ίδρυσε το 2011 στο Λουτράκι Κορινθίας η ζωγράφος Εύη Παντελέων, στη διάρκεια της λειτουργίας της έχει παρουσιάσει μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων έργα 150 και πλέον Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, τόσο καταξιωμένων όσο και νέων, που ανήκουν κυρίως στο χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής (ενδεικτικά: Δημήτρης Μυταράς, Χρόνης Μπότσογλου, Θεόδωρος Παπαγιάννης κ.ά.).

Η EPsilon Art Gallery, η οποία από το 2013 είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) που δέχεται ως μέλη Gallery με διαχρονικά σημαντικό πολιτιστικό έργο, έχει ως σκοπό να αναδεικνύει ότι η ΤΕΧΝΗ αποκαλύπτει ένα διαφορετικό, αισιόδοξο δρόμο και να προσφέρει στους καλλιτέχνες ορίζοντες ώστε να ανοίγουν το διάλογό τους με το κοινό.

Συμμετέχει σταθερά σε Διεθνείς Εκθέσεις Τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, στις δύο ετήσιες Αrt Athina και Art Thessaloniki και στο εξωτερικό, στις Art Nordic Kopenhagen, Arte Padova, Arte Genova, Affordable Art Fair Hampstead London.

EPsilon Art Gallery, Παναγίας Γιάτρισσας 12, Λουτράκι, τηλ: 6977-878481
Email: epsilonartgallery@hotmail.com

Η δρ Ελένη Πολυχρονάτου-Εικαστικός – Θεωρητικός και Ιστορικός Τέχνης ΑΣΚΤ

H Ελένη Πολυχρονάτου σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στο εργαστήριο της Ζωγραφικής, με δασκάλους τον Δημήτρη Μυταρά, τον Γεώργιο Μαυροειδή και τον Νίκο Κεσσανλή. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συνέχισε την φοίτησή της στο εργαστήριο Γλυπτικής με δάσκαλο τον Γεώργιο Λάππα. Παράλληλα παρακολούθησε τα εργαστήρια Αγιογραφίας, Κεραμικής και Ξυλογλυπτικής και τον κύκλο μαθημάτων για την Διδακτική της Tέχνης.

Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Δημήτρη Μυταρά, τον Σάββα Κονταράτο και την Ναυσικά Πανσελήνου με θέμα «Έργα Τέχνης Μεγάλης Κλίμακας στον Αστικό και Φυσικό Χώρο Από τη Δεκαετία του ΄60 έως τον 21ο Αιώνα».

Ήταν προσκλεκλημένη του Μονοετούς Καλλιτεχνικού Διαθεματικού προγράμματος «Επικοινωνία-Τέχνη» στην Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία του Δικτύου FAM (Femme-Art-Méditerranée) που ίδρυσε η Aliki Moschis-Gauguet υπό την αιγίδα της UNESCO (1998-2018) και στις σχετικές Εκθέσεις του ίδιου Δικτύου σε Αλβανία Τουρκία, Λίβανο και Μαρόκο (2001-2005).

Έχει μετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις για την Δημόσια, Οικολογική και Περιβαλλοντική Τέχνη, ενώ έχει δημοσιεύσει σε εφημερίδες και περιοδικά σχετικά κείμενα και άρθρα. Έχει κάνει 12 ατομικές εκθέσεις του έργου της με κύριο θέμα τη διερεύνηση της σχέσης λόγου και εικόνας και έχει λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές παρουσιάσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη Γαλλία, Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία, Μαρόκο, Λίβανο, Καναδά, Ρουμανία, Ολλανδία.

Είναι δημιουργός και υπεύθυνη υλοποίησης του πρότζεκτ «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου ή Σύμβολο Αμοιβαιότητας» με την συμμετοχή περίπου πενήντα (50) καλλιτεχνών και την εγκατάσταση/ θεμελίωση του πρότζεκτ σε πέντε (5) Δήμους της Αττικής.

Η έκθεση «Inside – Outside art @ coronovarius time » είναι η 13η ατομική της έκθεση και η πρώτη στην EPsilon Art Gallery.