Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 18.00, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS Powered by Samsung και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) μας παρουσιάζουν το νέο κύκλο Επιχειρηματικού Επιταχυντή “Creative Industries Vol. 2” που διοργανώνουν, με την εκδήλωση “Be innovative, be creative Vol. 2”.

Οι εξαγωγές δημιουργικών αγαθών και υπηρεσιών αυξάνονται συνεχώς, οι ψηφιακές εφαρμογές για τον πολιτισμό απευθύνονται πλέον σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο στα μουσεία της χώρας και τα βιντεοπαιχνίδια αντιπροσωπεύουν ήδη έως και το 70% της χρήσης tablet: όλα αυτά έχουν τοποθετήσει τις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες (creative and cultural industries) στην 3η θέση της παγκόσμιας οικονομίας και τις έχουν αναδείξει σε έναν σύγχρονο και δυναμικό τομέα ανάπτυξης, που διαθέτει όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Στο “Be innovative, be creative Vol. 2”, θα μας μιλήσουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από τους χώρους του design, των τεχνών και των ψηφιακών τεχνολογιών, θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους και θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο διευθυντής του INNOVATHENS, Αντώνης Οικονόμου, ο οποίος θα μας παρουσιάσει αναλυτικά τον 6ο κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:

18.00
Χαιρετισμοί, παρουσίαση του Επιχειρηματικού Επιταχυντή (INNOVATHENS, ΠΙΟΠ, Planet S.A., ΚΕΜΕΛ)

18.30
«Crowd sourced περιεχόμενο πολιτιστικής κληρονομιάς. PLUGGY: μια ευκαιρία για τους πολίτες και για τη δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία»
Νίκος Φραγκάκης – ερευνητής ΕΠΙΣΕΥ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

18.45
«Design και Τέχνη: Κοινωνική επιρροή και ευθύνη»
Γιάννης Σκαλτσάς – επίκουρος καθηγητής, ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

19.00
«Οι 6 προκλήσεις για έναν επαγγελματία στο δημιουργικό κλάδο (creative inndustries) στην Ελλάδα. Διαπιστώσεις από πραγματικές περιπτώσεις»
Φαίη Ορφανού – συνιδρύτρια, υπεύθυνη στρατηγικής, ΑΕΛΙΑ Εργαστήρι για την Επαγγελματική Ζωή

19.15
«Tα ebooks από το ePUB στον browser: TSEliot.com και vivl.io»
Μιχάλης Καλαμαράς – ιδρυτής eAnagnostis.gr, υπεύθυνος περιεχομένου και ψηφιακού marketing thinking

19.30
«First Parallel: Enabling business with X-Reality experiences»
Έλενα Αβαταγγέλου – First Parallel, EXUS S.A.