Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται στην εσωτερική ανησυχία του καλλιτέχνη που βρίσκει διέξοδο στη δημιουργία και ταυτόχρονα αποτελεί ένα λογοπαίγνιο για την εσωτερική αναταραχή που βιώνουν οι άνθρωποι αυτήν τη χρονική περίοδο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται μεγαλύτεροι και μικρότεροι πίνακες σε ξύλινα πάνελ, κολάζ και κάποια παλαιότερα έργα που η καλλιτέχνιδα επεξεργάστηκε ξανά. Tραγικοί χαρακτήρες εναλλάσσονται με έκπτωτους αγγέλους και γητευτές φιδιών που εκφράζουν τα συναισθήματά τους και έρχονται σε άμεση επαφή με τον θεατή κοιτώντας τον στα μάτια. Μια τρομαγμένη φιγούρα κάνει σπαγκάτο πάνω στη σκηνή ενώ μια άλλη (γνωστή ως Bar Hopper) πίνει κρασί και καπνίζει πάνω σε ένα ιπτάμενο χαλί. Όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως alter ego’s της Aerts σε έναν ονειρικό κόσμο που δείχνει ποιητικός και αθώος, συγχρόνως όμως γίνεται παράλογος και γκροτέσκος.

Δουλεύοντας σε ξύλινα πάνελ, οι χαρακιές και τα cutouts γίνονται πολύ σημαντικά στοιχεία στην επιφάνεια των έργων της. Η Aerts γοητεύεται από την ιδέα της δοκιμής και του λάθους, των μικρών ελαττωμάτων και της λεπτής γραμμής όπου η παραμικρή προσθήκη μπορεί να αλλάξει την πορεία ή την προβλεπόμενη διαδρομή ενός έργου.

Μαζί με τους πίνακες και τα κολάζ, έξι σκαμπό γεμίζουν το χώρο της γκαλερί. Αυτά τα καθίσματα είναι ειδικά κατασκευασμένα και χρηστικά ώστε να μπορεί ο θεατής να καθίσει. Επιπλέον, μια αλυσίδα συνδέει κάθε ένα από αυτά τα σκαμπό με ένα μοναδικό σχέδιο, φτιαγμένο με την τεχνική της πυρογραφίας. Ο θεατής καλείται να πάρει ένα κομμάτι χαρτί και να αποτυπώσει το υπάρχον σχέδιο.

Nel Aerts

Η Nel Aerts (γεν. 1987) χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα στη δουλειά της, όπως ζωγραφική, σχέδιο, κολάζ, γλυπτική και περφόρμανς. Το 2019, πραγματοποίησε τις πρώτες θεσμικές της εκθέσεις στην Γερμανία στα Westfälischer Kunstverein και Kunsthalle Lingen, καθώς και στο Museum M στο Βέλγιο. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στις Plus-One Gallery, Αμβέρσα; Carl Freedman Gallery, Λονδίνο και Μάργκεϊτ; Galleri SPECTA, Κοπεγχάγη; Horizont Gallery, Βουδαπέστη; και KIOSK, Γάνδη.

Έχει συμμετάσχει επίσης σε ομαδικές εκθέσεις, όπως τις “Europe, Europe” (σε επιμέλεια Hans Ulrich Obrist, Thomas Boutoux και Gunnar B. Kvaran) στο Astrup Fearnley Museet, Όσλο; “Season of the Which” (σε επιμέλεια Marie de Gaulejac) στο Castillo/Corrales, Παρίσι; “Salon der Angst” (σε επιμέλεια Nicolaus Schafhausen & Cathérine Hug) στη Kunsthalle, Βιέννη; “Un-Scene II” (σε επιμέλεια Elena Filipovic & Anne-Claire Schmitz) στο WIELS, Βρυξέλλες; “De Vierkantigste Rechthoek” (σε επιμέλεια Tom Barman) στη Kunsthal KAdE, Amersfoort; MOTinternational, Βρυξέλλες; Gladstone Gallery, Βρυξέλλες; και Kunsthalle Charlottenborg, Κοπεγχάγη.


Η χρήση μάσκας μέσα στον χώρο είναι υποχρεωτική.