Ερμηνεύουν η Dina Bolshakova, τσέλο και η Katharina Polivaeva, πιάνο.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

M. Ravel
“Deux melodies hébraïques”
(Kaddisch and L’Énigme éternelle)

A. Webern
“Three little pieces for cello and piano” Op.11

D. Shostakovich
“Sonata” in d-moll op. 40

Διάλειμμα

A. Schnittke
“Sonata” Nr.1 for cello and piano

A. Pärt
“Mirror in Mirror”

Λίγα λόγια για τη Dina Bolshakova

Γεννήθηκε στο Τομσκ, στη Ρωσία, και ξεκίνησε τις σπουδές της στο τσέλο στην ηλικία των έξι ετών στο Ειδικό Μουσικό Σχολείο για Παιδιά στην Γκάτσινα, Αγία Πετρούπολη με τη Vera Sogijaine. Το 2000, η Dina έλαβε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο “Star of Prometheus”, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Dmitry Likhachev, μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του 20ου αιώνα στον χώρο του πολιτισμού, και το οποίο δίνεται στα πιο ταλαντούχα και υποσχόμενα παιδιά της Αγίας Πετρούπολης. Το 2005, έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (UdK) ως μαθήτρια τσέλο. Αρχικά παρακολούθησε το μάθημα της Catalin Ilea και έπειτα το μάθημα του Konstantin Heidrich. Το 2010-2014 αποφοίτησε από το UDK και συνέχισε τις σπουδές της με τον καθηγητή Heidrich.

Παρακολούθησε εξειδικευμένα μαθήματα με πολλούς αναγνωρισμένους τσελίστες, συμπεριλαμβανομένων των Bernard Greenhouse, David Geringas, Ivan Monighetti, κ.ά. Παίζοντας μουσική δωματίου, η Dina κέρδισε αρκετά βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς, όπως στον διαγωνισμό Hanns Eisler στο Βερολίνο για σύνθεση και ερμηνεία νέας μουσικής το 2001 (δεύτερη θέση) και το 2009 (πρώτη θέση), κ.ά. Τα βραβεία στο Διαγωνισμό Hanns Eisler συνετέλεσαν στη μόνιμη συνεργασία της με νέους συνθέτες από το Βερολίνο. Σήμερα, η Dina συνεχίζει την ενεργή της συμμετοχή στα προγράμματά τους. Συνέχισε τις παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ συμμετείχε σε αρκετά φεστιβάλ, όπως το Encuentro Santander και στην Academy of the Lucerne Festival το 2015.

Λίγα λόγια για την Katharina Polivaeva

Γεννημένη στην Αγία Πετρούπολη, έλαβε την πρώτη της μουσική παιδεία στο επαγγελματικό σχολείο μουσικής της Αγίας Πετρούπολης. Προηγουμένως, ξεκίνησε τις σπουδές της στο ωδείο του Ντέτμολντ, παρακολούθησε μαθήματα με τον συνθέτη και πιανίστα Vladimir Genin στο Μόναχο. Μεταξύ του 2002 και του 2009 η Katharina σπούδασε πιάνο και μουσική στο ωδείο του Ντέτμολντ. Ειδικεύθηκε στο πιάνο έχοντας δουλέψει με τους Matitjahu Kellig, Hartmut Schneider και Markus Tomas, μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε τις σπουδές της λαμβάνοντας ένα καλλιτεχνικό καθώς και εκπαιδευτικό δίπλωμα. Σημαντικές στιγμές ήταν η συνεργασία της με τον μαέστρο Manuel Nawri, τον ομποΐστα Peter Veale από το Ensemble Musikfabrik, τους Jörg Mainka, Julian Klein και Daniel Ott.

Από το 2007 συμμετέχει σε διάφορα πειραματικά και διεπιστημονικά προγράμματα. Έχει παίξει μουσική στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του “Iridule” από τον Charles Wuorinen, με τον Peter Veale στο όμποε. Εκτός από το πάθος της για σύγχρονα κομμάτια, το κλασικό ρεπερτόριο για πιάνο παραμένει ένα ισότιμο και καθιερωμένο μέρος της μουσικής της εργασίας. Η Katharina έχει ήδη εμφανιστεί σε μέρη όπως το Gasteig, την Μουσική Ακαδημία και το Herkulessaal στο Μόναχο, το Residenzsaal στο Σάλτσμπουργκ, το καλοκαιρινό θέατρο στο Ντέλτμοντ, την Μουσική Ακαδημία του Hanns Eisler, την αίθουσα συναυλιών στη Gendarmenmarkt στο Βερολίνο και την κρατική Μουσική Ακαδημία στο Σοντερσχάουσεν.