Για 4η συνεχόμενη χρονιά το InMediTerraneum Διεθνές Φεστιβάλ διοργανώνεται σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κολομβία, Ουρουγουάη και Αργεντινή ταυτόχρονα στις 28 με 30 Νοεμβρίου.

Το InMediTerraneum (IMT) είναι μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία με τη μορφή διεθνούς φεστιβάλ, που χρησιμοποιεί ως μέσο έκφρασης το Video Art.

Εννοιολογική βάση του έργου είναι η επανεξέταση των στερεοτύπων σχετικά με το πού γεννιέται η έννοια της σύγχρονης δημιουργίας, και ποιά είναι η θέση της μέσα στην καλλιτεχνική και κοινωνική πραγματικότητα.

Κάθε χρόνο ζητούμε από καλλιτέχνες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού να ανταποκριθούν με τα έργα τους σε μια σειρά ερωτημάτων, ενθαρρύνοντάς τους να προβληματιστούν σχετικά με την ταυτότητά τους ως πολίτες κοινωνιών με πολλές ομοιότητες, παρά τη γεωγραφική και γλωσσική τους απόσταση. Πρόκειται λοιπόν, για μία σύγκλιση μηνυμάτων από καλλιτέχνες με κοινή ιστορική κουλτούρα, αλλά διαφορετικές παρούσες συνθήκες.

Φέτος oι καλλιτέχνες καλούνται να εκφράσουν το πως αντιλαμβάνονται το Out of Place. Καλλιτέχνες από τις 6 αυτές χώρες θα συμμετάσχουν μέσω των Video Art έργων τους , τα οποία θα εκθέτονται για 3 συνεχόμενες μέρες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Στην Αθήνα η έκθεση θα στεγαστεί στο The Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Μοναστηράκι) – https://www.facebook.com/ImpactHubAthens?fref=ts

Ο συνδετικός κρίκος των εκθέσεων όλων των χωρών θα είναι το livestreaming στους χώρους της έκθεσης.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ πέρα από την έκθεση των έργων, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν workshops και να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά δρώμενα.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή μέχρι 12 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή κλικ στο http://goo.gl/J67nNT .