Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Μαρτίου στο Block 33, διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το Indie Fest (#if).

Έχοντας πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, φιλοξενεί και παρουσιάζει οχτώ από τα πιο ενεργά συγκροτήματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Δύο μέρες γεμάτες alternative, indie rock και post-punk ρυθμούς από τους: Kid Galax, Psychedelic Trips To Death, The Aleph, Background Noise Suppression, Springbok, Dead Buildings, Polarized και Mitič Threesome.

Πρόδρομος του φεστιβάλ, την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, θα είναι το Indie Soundz5, ένα οπτικοακουστικό Dj/Vj πάρτυ γεμάτο με indie μουσικές και video clip των 00’s, στο Rover Bar.
 

Stay young, stay indie!

Πρόγραμμα:
 
Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014
21.30: Polarized
22.15: Springbok
23.00: The Aleph
23.45: Kid Galax
 
Σάββατο 22 Μαρτίου 2014
21.30: Mitič Threesome
22.15: Dead Buildings
23.00: Background Noise Suppression
23.45: Psychedelic Trips To Death

To #if είναι ένα μουσικό φεστιβάλ με έδρα την Θεσσαλονίκη, με στόχο να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει το indie μουσικό δυναμικό. Δίνοντας την ευκαιρία σε νέα συγκροτήματα με indie rock/brit pop/alternative/post-punk/indietronica ήχο, που είτε δεν έχουν δική τους δισκογραφία είτε είναι περιορισμένα σε μικρούς και αφιλόξενους συναυλιακούς χώρους, να παρουσιάσουν ζωντανά τον ήχο τους σε ένα μεγάλο stage και μπροστά σε ένα διευρυμένο κοινό, το #if λειτουργεί ως μια νέα πλατφόρμα συνάντησης και μουσικής συνεργασίας.

Η ιδέα του φεστιβάλ προέκυψε από τα μέλη του συγκροτήματος BrightSide., που διαπιστώνοντας τις δυσκολίες στην αναζήτηση κατάλληλων συναυλιακών χώρων στη Θεσσαλονίκη αλλά και συνειδητοποιώντας την έλλειψη συνοχής στην τοπική indie μουσική σκηνή, αποφάσισαν να διοργανώσουν το δικό τους φεστιβάλ.

Έχοντας ήδη καθιερωθεί ως θεσμός, συγκεντρώνει τόσο τα ανεξάρτητα συγκροτήματα όσο και τους πολυάριθμους ακροατές και υποστηρικτές του ευρύτερου μουσικού είδους που εντάσσεται στην indie ιδεολογία. Μακροπρόθεσμος στόχος του φεστιβάλ είναι να επεκταθεί και εκτός Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντας σε άλλες πόλεις και φιλοξενώντας συγκροτήματα και από ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια.

Με στόχο την προώθηση του φεστιβάλ η ομάδα του #if διοργανώνει events με το όνομα “Indie Soundz”, τα οποία είναι οπτικοακουστικά Dj/Vj sets με μουσικές και video clips τόσο από την εγχώρια όσο και από την ξένη μουσική σκηνή.
 
http://www.facebook.com/if.IndieFest