Το Θέατρο Επί Κολωνώ μας προσκαλεί να δούμε μαζί την ταινία «In Transition 2.0» (Σε Μετάβαση 2.0) στο Φουαγιέ του θεάτρου Επι Κολωνώ, στον Κολωνό, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:00.

Η ταινία παρουσιάζει το κίνημα της Μετάβασης, μέσα από τις ιστορίες απλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που κάνουν εκπληκτικά πράγματα, συνεργαζόμενοι για τη δημιουργία τοπικής οικολογικής ανθεκτικότητας ως προς την πετρελαϊκή κρίση, την κλιματική αλλαγή και την οικονομική αστάθεια.

Θα δούμε και θα ακούσουμε για τις Κοινότητες Μετάβασης:
– πώς καλλιεργούν τροφή σχεδόν παντού,
– πώς εκτυπώνουν δικά τους χρήματα,
– πώς δημιουργούν σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στην κοινότητα και
– πώς προσαρμόζουν τοπικά την οικονομία τους.

Είναι μια ιδέα που έχει πάει παντού (2000 κοινότητες παγκόσμια), ένα κοινωνικό πείραμα που ανταποκρίνεται σε αβέβαιους καιρούς, προσφέροντας λύσεις και αισιοδοξία, ελπίδα, εφευρετικότητα και δύναμη.

Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση των δράσεων που πραγματοποίησε η Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα την προηγούμενη χρονιά και συζήτηση πάνω στην ιδέα της Μετάβασης και τις επόμενες δράσεις που σχεδιάζουμε.

Σας περιμένουμε με χαρά, να ξεκινήσουμε μαζί τη Μετάβαση της γειτονιάς μας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε, με μικρά σταθερά βήματα να ξαναγίνουμε γειτονιά!

Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα www.transition.gr