Η Blender Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Δανάης Μεγγρέλη με τίτλο “In the Wild”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 19:00
 
Η καλλιτέχνης επιθυμεί να μεταφέρει το θεατή σε έναν κόσμο ο οποίος υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν απρόσιτος και επικίνδυνος. Επιλεγμένα είδη από το ζωικό βασίλειο πρωταγωνιστούν στα έργα της αποτελώντας αναμφισβήτητα τη βασική πηγή έμπνευσης. Η ίδια, στρέφεται στην παρατήρηση του άγριου φυσικού τοπίου ξεφεύγοντας από το καλοκαιρινό αστικό περιβάλλον και τα πορτραίτα λουόμενων που παρουσίασε στην πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο “In the Deep”.

Αντιμετωπίζει το καινούριο της θέμα με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο ζωντανεύοντας τις μορφές άγριων ζώων στους καμβάδες της με απόλυτη φυσικότητα. Αναζητά ομοιότητες με τον άνθρωπο στις ζωώδεις εκφράσεις τους συνθέτοντας την «κοινωνία των ζώων». Επιδιώκει να τα πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο και κατά κάποιο τρόπο να τα εξημερώσει και να τα τοποθετήσει πλάι στον άνθρωπο. Η Μεγγρέλη, σε κάποιες περιπτώσεις επιλέγει οι μορφές της να κοιτούν κατάματα το θεατή, ενώ σε κάποιες άλλες, τις παρουσιάζει αμέριμνες στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι δυναμικές πινελιές σε συνδυασμό με τα αχνά περιγράμματα που συχνά απουσιάζουν, προσδίδουν κίνηση και ζωντάνια στα ζώα.

Πρόκειται για την τρίτη ατομική έκθεση της Δανάης Μεγγρέλη και θα φιλοξενηθεί στη Blender Gallery από 4 Φεβρουαρίου ως τις 27 Φεβρουαρίου 2016.

Επιμέλεια: Άνθεια Κώτση.
 
*Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

Έργο: Migration, 1.30×2.00m, oils and acrylics on canvas, 2016