Το Πολιτιστικό Κέντρο “Λ. Κανελλόπουλος” εγκαινιάζει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 τη Διεθνή Εικαστική Έκθεση, In Flux, στο πλαίσιο των φετινών Αισχυλείων.

Η έκθεση In Flux συγκεντρώνει μια ομάδα διεθνών καλλιτεχνών, το έργο των οποίων αντανακλά την τρέχουσα καταστασιακή ρευστότητα. Αναγνωρίζουμε πως βιώνουμε μια περίοδο μετάβασης. Αναγνωρίζουμε επίσης την ώσμωση που συντελείται την τελευταία δεκαετία ανάμεσα στους καλλιτέχνες και σε αυτή την αλλαγή.

Εστιάζοντας καταρχήν στην Ευρώπη και τις γειτονικές της χώρες, η έκθεση εξετάζει το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κλίμα και παρουσιάζει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι καλλιτέχνες ανταποκρίνονται στη ρευστότητα.

Τα γεγονότα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι ταυτόχρονα λεπτοφυή και αιχμηρά, καλύπτοντας ένα φάσμα που ποικίλει από τις διαμαρτυρίες στην Maiden Square της Ουκρανίας , τη μετανάστευση σε πόλεις-λιμάνια σε όλη την Ευρώπη μέχρι έργα που αμφισβητούν τις θεσμικές δομές και τα δυτικά ιδεώδη.

Τέλος η έκθεση υπογραμμίζει τις διαφορετικές προσεγγίσεις και μεθόδους εργασίας της σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής, περιλαμβάνοντας καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν μία σειρά διαφορετικών εκφραστικών μέσων όπως η κινούμενη εικόνα, η φωτογραφία, η γλυπτική, η περφόρμανς και το photobook.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Bouillon Group (Γεωργία), Αικατερίνη Γεγησιάν (Ελλάδα), Vladyslav Krasnoshchlok και Sergey Lebedinsky (Πολωνία), Emeric Lhuisset (Γαλλία), Thomas Mailaender (Γαλλία), Ahmet Öğüt (Βερολίνο / Άμστερνταμ), Henk Wildschut (Ολλανδία).

Επιμέλεια Shoair Mavlian, Assistant Curator, Tate Moder