Έξι χορογραφίες από ισάριθμους νέους χορογράφους αντιδιαστέλλουν το σώμα που χορεύει –μια κίνηση εξ ορισμού εφήμερη– με τη φωτογραφική αναπαράσταση του εν λόγω σώματος, η οποία συλλαμβάνει μια στιγμή στον χρόνο και τη διατηρεί για πάντα.

Η ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα γεννήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Φωτογραφίας 2018 από το Εθνικό Ίδρυμα Χορού Aterballetto (Fondazione Nazionale della Danza Aterballetto). Έξι χορευτές ανέλαβαν να ερμηνεύσουν τις σύντομες χορογραφίες, που πραγματοποιούνται σε αστικούς χώρους με ιστορική σημασία.

Οι χορογραφίες μεταμορφώνουν τον χώρο στον οποίο φιλοξενούνται και την πρόσληψη αυτού του χώρου από τους θεατές. Συγχρόνως, ένας φωτογράφος τις απαθανατίζει σε φωτογραφίες, που κατόπιν θα εκτεθούν με στόχο να διαγράψουν τον δικό τους κύκλο ζωής.

15 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου / 13:00-17:00

Έκθεση φωτογραφίας από τον φωτογράφο Κώστα Ορδόλη

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Εγκαίνια 15 Ιουλίου / 19:30

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Tempo Forte Italia- Eλλάδα 2019», μια πρωτοβουλία που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, μαζί με πολιτιστικούς φορείς, ιδρύματα, μουσεία, καλλιτέχνες και φίλους του πολιτισμού από την Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό να φέρει «περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».

Συντελεστές

Χορογραφίες Saul Daniele Ardillo, Damiano Artale, Hektor Budlla, Philippe Kratz, Roberto Tedesco, Diego Tortelli

Ερμηνεύουν Arianna Kob, Ina Lesnakowski, Grace Lyell, Ivana Mastroviti, Giulio Pighini, Serena Vinzio

Συντονισμός Carlo Cerri