Αυτήν την Άνοιξη, στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 23 και 29 Απριλίου 2014, στον κινηματογράφο Ολύμπιον, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το IΝ-EDIT. International Music Documentary Film Festival.

Το IΝ-EDIΤ αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως. Καλύπτοντας γεωγραφικά δύο ηπείρους, μετά τη Βαρκελώνη όπου ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια, είναι πλέον ένα φεστιβάλ που υλοποιείται στο Βερολίνο,  το Σάο-Πάολο, το Σαντιάγκο και τη Μπογκοτά. Κομμάτι αυτής της πολιτιστικής πλατφόρμας γίνεται πλέον και η Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα διεθνές και ισχυρό brand που στηρίζεται στα δύο ισχυρότερα κομμάτια της πολιτιστικής βιομηχανίας παγκοσμίως· τη μουσική και τον κινηματογράφο. Στη διάρκειά του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικά ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις και workshops μαζί με τις ελληνικές παραγωγές, που αποτελούν ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, συμπληρώνουν το IN-EDIT GREECE.

Όπως δήλωσε πρόσφατα o διευθυντής του In-Edit Barcelona, Cristian Pascual, σε συνέντευξη του σε ισπανική εφημερίδα: «Η μουσική έχει το πλεονέκτημα να κρύβει πολύ δυνατές ιστορίες. Έννοιες όπως η πτώση, η επιστροφή, η αναβίωση και οι κοινωνικές συγκρούσεις εκφράζονται μέσω της μουσικής, ενώ παράλληλα η μουσική αντανακλά την κοινωνία ανά πάσα στιγμή. Το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ καταφέρνει να «ακτινογραφεί» μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τις ανθρώπινες κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες. Εάν μπορείς να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις, μπορείς και να μάθεις πολλά από αυτές τις ιστορίες».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι!