Το Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre παρουσιάζει σεμινάριο με  τους Improv Comedy με τους 8kick

από τις 21/10 και κάθε Κυριακή από τις 12.00 μέχρι τις 14.00.

Improv Comedy ή αλλιώς κωμικός αυτοσχεδιασμός ή αλλιώς κάνε τον κόσμο να γελάει χωρίς να έχεις σενάριο ή αλλιώς πέρνα 2 ώρες παίζοντας!

Ας ξεκινήσουμε με τα κακά νέα. Ο αυτοσχεδιασμός θεωρείται από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει. Πόσο μάλλον όταν σκοπός του αυτοσχεδιασμού είναι να προκαλέσει γέλιο. Τα καλά νέα είναι ότι εμείς δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Πιστεύουμε σε απλές τεχνικές, διασκεδαστικές ασκήσεις και ψυχαγωγικά παιχνίδια που μας θυμίζουν ότι ο αυτοσχεδιασμός είναι απλά στη φύση μας.

Ο αυτοσχεδιασμός είναι ένα παιχνίδι και όπως κάθε παιχνίδι έχει μερικούς κανόνες τους οποίους μόλις μάθεις είσαι έτοιμος να παίξεις ανα πάσα στιγμή και με οποιονδήποτε.

Εκτός από μορφή θεάτρου ο αυτοσχεδιασμός είναι και στάση ζωής καθώς μας βοηθάει να λειτουργούμε σε μια ομάδα, να ακούμε τι μας λένε οι άλλοι, να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα θετικά και πάνω από όλα να δεχόμαστε τα λάθη μας σαν το μεγαλύτερο δώρο.

Για τα σεμινάρια drop in δεν χρειάζεται εγγραφή, δεν χρειάζεται κράτηση, δεν χρειάζεται εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθετε!

Ο Λάμπρος Φισφής είναι σεναριογράφος, stand-up comedian και δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς “Κάψε το σενάριο”. Ξεκίνησε να ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό πριν από 4 χρόνια στην Ολλανδία και από τότε έχει υπάρξει μέλος 6 διαφορετικών ομάδων, έχει διδάξει σε 4 χώρες και έχει πάρει μέρος σε 3 φεστιβάλ.
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης στην ομάδα AbOvo, καλλιτεχνικός διευθυντής του Bob Theatre Festival και έχει διδαχτεί σωματικό θέατρο και αυτοσχεδιασμό στο The School of Physical Theatre στο Λονδίνο.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου act στην Πάτρα. Είναι μέλος των AbOvo εδώ και τρία χρόνια και από πέρσι συμμετέχει στην τηλεοπτική εκπομπή “Συντέλεια”.
Οι τρεις τους γνωριστήκανε πριν από ενάμιση χρόνο, δώσανε ραντεβού πριν από 1 χρόνο, καταφέρανε να συναντηθούν πριν από 10 μήνες και μόλις 3 μήνες μετά ιδρύσανε την ομάδα improv comedy “8-kick”

•    Το σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος καλλιτέχνες με κρίση.