Το βιβλίο του Κώστα Καρρά, “Ημιτελές Τοπίο”, αναλύει τα θέματα περιβάλλοντος, και πολιτιστικής κληρονομιάς των τελευταίων χρόνων του τόπου μας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις

Ωκεανίδα.  

Το “Ημιτελές Τοπίο” δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να διεισδύσει στα μεγάλα θέματα Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως εξελίχθηκαν στον τόπο μας τα τελευταία 40 χρόνια, ιδωμένα με την οξυδέρκεια και την αναλυτική ματιά του Κώστα Καρρά, ενός Έλληνα της Διασποράς.

Ο συγγραφέας αναλύει σε βάθος τα θέματα ουσίας, ενώ μέσα από το πρίσμα της περιβαλλοντικής στάσης της πολιτείας και των πολιτών γίνεται ορατή η πορεία της ελληνικής κοινωνίας, μια πορεία που ενώ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, κατέληξε στη σημερινή κατάρρρευση.

Ο Κώστας Καρράς γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σπούδασε Φιλοσοφία, Ιστορία και Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Εργάσθηκε 25 χρόνια στη ναυτιλία και διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από το 1975 μέχρι το 1985. Το 1972 ίδρυσε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, της οποίας διετέλεσε δύο φορές Πρόεδρος.

Από το 1976 είναι Αντιπρόεδρος της Europa Nostra (ομοσπονδία των ευρωπαϊκών οργανώσεων περιβάλλοντος και πολιτισμικής κληρονομιάς). Το 1974 ίδρυσε την οργάνωση “Friends of Cyprus” στο Λονδίνο. Από το 1998 είναι ο Έλληνας συντονιστής του Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ για τον ανεπίσημο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το 1995 υπήρξε συνιδριτής του Κέντρου για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και παραμένει μέλος του ΔΣ μέχρι σήμερα. Είναι Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.