Μια μοντέρνα δίπρακτη χορογραφία με καταιγιστικό ρυθμό που κόβει την ανάσα από τον βραβευμένο Ζαν-Κριστόφ Μαγιό. Ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη κωμωδία του Σαίξπηρ που δημιουργήθηκε ειδικά για τους χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι και αναδεικνύει με τολμηρό τρόπο την απαράμιλλη τεχνική τους αρτιότητα και τις ερμηνευτικές τους ικανότητες. Ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα, εμπνευσμένο από τη νευρώδη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Δύο θυελλώδεις πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, η Κατερίνα της Εκατερίνα Κρισανόβα και ο Πετρούκιος του Βλαντισλάβ Λαντράτοφ.

Μέσα από μια χορογραφική προσέγγιση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των χορευτών του διεθνούς φήμης Μπαλέτου Μπολσόι, ο Ζαν-Κριστόφ Μαγιό –ο πρώτος ξένος χορογράφος που προσκαλείται από το διάσημο χορευτικό συγκρότημα της Μόσχας– ακολουθεί τη βασική πλοκή του σαιξπηρικού έργου, προσθέτοντάς της πινελιές αισθησιασμού και πάθους. Για «Το ημέρωμα της στρίγκλας», ο γάλλος χορογράφος, θέλοντας να προσεγγίσει την κουλτούρα των χορευτών του Μπολσόι, προτίμησε τη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και συγκεκριμένα συνθέσεις του με κωμικό και σατιρικό χαρακτήρα για τον κινηματογράφο.

Ο Μπατίστα προσπαθεί να παντρέψει την κακότροπη κόρη του Κατερίνα, η οποία απορρίπτει όλους τους επίδοξους γαμπρούς. Βρίσκει όμως τον μάστορά της στο πρόσωπο του Πετρούκιου, που την παντρεύεται και βάζει προσωπικό στοίχημα να εξημερώσει την όμορφη στρίγγλα!

Συντελεστές:

«Το ημέρωμα της στρίγκλας» («The Taming of the Shrew»)
Μπαλέτο σε δύο πράξεις βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ
Διάρκεια: 2 ώρες και 5 λεπτά (με διάλειμμα)

Μουσική: Dmitri Shostakovich
Χορογραφία: Jean-Christophe Maillot, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare
Μουσική διεύθυνση: Igor Dronov

H Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι

Διανομή

Κατερίνα: Ekaterina Krysanova
Πετρούκιος: Vladislav Lantratov
Μπιάνκα: Olga Smirnova
Λουκέντιος: Semyon Chudin
Οικονόμος: Anna Tikhomirova
Ορτένσιος: Igor Tsvirko
Γκρέμιος: Vyacheslav Lopatin
Μπατίστα: Artemy Belyakov

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπολσόι.


Φωτογραφία: Ekaterina Krysanova – Vladislav Lantratov. © J. Devant