Ο Σύλλογος Εικαστικών Δωδεκανήσου, ανταποκρινόμενος στις καταστατικές του αρχές για πολύμορφη στήριξη του έργου των μελών του

και για επιμόρφωση του φιλότεχνου κοινού, διοργανώνει για πρώτη φορά το Σάββατο, 10 Ιουλίου στη Ρόδο, ημερίδα με θέμα «Για το Καινούργιο στην Τέχνη».
 
Κεντρικός άξονας της Ημερίδας είναι η συνοπτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση βασικών ιδεών, ρευμάτων και εφαρμογών στη μοντέρνα και κυρίως στη σύγχρονη τέχνη που καινοτομούν είτε στο ιδεολογικό τους πλαίσιο είτε στις τεχνικές ή στις εφαρμογές τους είτε και στο συνδυασμό όλων αυτών.

Βασικοί στόχοι της Ημερίδας και των ομιλητών είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων (μελών του Σ.Ε.Δ., εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών και κάθε ενδιαφερόμενου) σε θεμελιώδη θέματα τρεχουσών αισθητικών και καλλιτεχνικών ΅καινοτομιών΅, η παρουσίαση ορισμένων εφαρμογών τους, η παροχή οργανωμένου πληροφοριακού υλικού και, μέσω των παραπάνω,  η προτροπή των παρευρισκομένων καλλιτεχνών σε νέες αναζητήσεις και προσωπικές κατακτήσεις στο πεδίο της Τέχνης.
 
Εισηγήτριες

Ελένη Πολυχρονάτου, Εικαστικός, Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (Α.Σ.Κ.Τ.).

Μαίρη Καμπουροπούλου, Λέκτορας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου (Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.) και Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ροδίων (Μ.Ν.Τ.Δ.Ρ.).

Αγγελική Νικολάου, Εκπαιδευτικός – Αρχιτέκτων

Καλλιόπη Κουντούρη, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης και π. Επιστημονική Συνεργάτιδα του Μ.Ν.Τ.Δ.Ρ.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ροδίων (Μ.Ν.Τ.Δ.Ρ.). και θα λάβει χώρα στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, το Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010, από 9:30 έως 13:00, με ενδιάμεσο διάλειμμα.

Στο τέλος της ημερίδας θα απονεμηθεί βεβαίωση παρακολούθησης και
θα δοθεί CD με σχετικό επιμορφωτικό υλικό στον κάθε συμμετέχοντα.