Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα την πορεία των έξι χρόνων από τη δημιουργία των Καλλιτεχνικών σχολείων,

που σκοπό έχει να ενημερώσει, να αναδείξει και να αποτιμήσει την πορεία των Καλλιτεχνικών σχολείων, αλλά και να προβληματίσει  για την προοπτική του θεσμού της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Ειδικότερα θα εξεταστούν θέματα που αφορούν στην καλλιτεχνική εκπαίδευση με εξειδίκευση ανά τομέα, (θέατρο, κινηματογράφο, εικαστικά και χορό) αλλά και ως ενιαία διαδικασία για τη σύνδεση της καλλιτεχνικής παιδείας με τους στόχους του εκπαιδευτικού συστήματος και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν, εκτός από τους φορείς της Σχολικής Κοινότητας  του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα και των άλλων Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι φορέων και καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι: Χρόνης Μπότσογλου, Εικαστικός, τ.  Πρύτανης Α.Σ.Κ.Τ., Παναγιώτης Χαραλάμπους, Εικαστικός, Αντιπρύτανης Α.Σ.Κ.Τ, Γιώργος Μιχαηλίδης, Σκηνοθέτης, συγγραφέας, Τιτίκα Σάλα Εικαστικός, Aναπληρώτρια Kαθηγήτρια Α.Σ.Κ.Τ., Κωνσταντίνος Μίχος Χορογράφος, εκπαιδευτικός Καλλ. Σχολείου Γέρακα, Τζωρτζίνα Κακουδάκη Θεατρολόγος, εκπαιδευτικός, Λουκία Ρικάκη Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κιν/κου Φεστιβάλ Ρόδου και Κιν/κου Φεστιβάλ Υγείας Κώ, Δρ. Πολυτίμη Γκέκα  Διευθύντρια Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

Την ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα, σε συνεργασία με τη διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και το δεκαπενταμελές των μαθητών.